Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislava

V Rusovciach prijali vyrovnaný rozpočet na rok 2016 jednohlasne

Na snímke pohľad na exteriér kaštieľa v Rusovciach Foto: TASR/Štefan Puškáš

Rusovce predpokladajú príjmy aj výdavky vo výške 2.320.760 eur.

Bratislava 18. decembra (TASR) – Mestská časť (MsČ) Bratislava Rusovce bude na budúci rok hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom. Na štvrtkovom (17.12.) večernom zasadnutí Miestneho zastupiteľstva všetci deviati poslanci hlasovali za návrh rozpočtu, ktorý predpokladá príjmy aj výdavky vo výške 2.320.760 eur.

„Mestská časť má v rozpočte na budúci rok viacero priorít, ktoré pokračujú v tom, čo už začali realizovať v tomto volebnom období," povedal pre TASR poslanec Róbert Kalmár, ktorý v návrhu nevidí zásadný problém. „Myslím si, že v podstate je v poriadku, pokračujeme v tom, čo už bolo začaté, samozrejme, vždy sú nejaké rezervy, kde by sa dalo šetriť lepšie," dodal Kalmár.

Medzi prioritami MsČ Rusovce je rekonštrukcia verejných komunikácií po dobudovaní kanalizácie na Gerulatskej a Maďarskej ulici, výstavba parkoviska pri futbalovom štadióne, ale aj druhá etapa obnovy národnej kultúrnej pamiatky, rímskeho domu s hypokaustom (podlahovým vykurovaním), ktorú obec po rekonštrukcii sprístupní verejnosti.

Na obnovu národnej kultúrnej pamiatky na Irkutskej ulici v Rusovciach, ktorá je pozostatkom rímskej osady v blízkosti vojenského tábora Gerulata, žiada obec dotáciu z Ministerstva kultúry SR v hodnote viac ako 71.000 eur.