Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

V Slovnafte sfunkčnili odstavenú výrobnú jednotku, môže spôsobiť hluk

Pohľad na rafinériu Slovnaft v Bratislave Foto: TASR/Štefan Puškáš

Etylénovú jednotku odstavili v utorok 11. augusta, v okolí rafinérie bolo možné vidieť a vnímať sprievodné javy spojené s horením na poľných horákoch.

Bratislava 12. augusta (TASR) - Oddnes až do piatka (14.8.) môže v blízkosti rafinérie Slovnaft v Bratislave dôjsť k zvýšeniu hlučnosti a vyskytnúť sa aj spaľovanie uhľovodíkov na poľných horákoch sprevádzané zadymením. Ako zdôraznil hovorca Slovnaftu Anton Molnár, nejde o žiadnu mimoriadnu situáciu. Dôvodom je opätovné sfunkčnenie etylénovej jednotky, ktorá bola odstavená v dôsledku poruchy na etylénovom kompresore.

Etylénovú jednotku odstavili v utorok 11. augusta, v okolí rafinérie bolo možné vidieť a vnímať sprievodné javy spojené s horením na poľných horákoch. "Išlo o štandardný, bezpečný a kontrolovaný proces súvisiaci s odstavením výrobného zariadenia," uviedol Molnár.

Dodal, že technické príčiny odstávky výrobnej jednotky boli dnes odstránené a pracovníci Slovnaftu začali s jej opätovným nábehom a stabilizáciou technologického režimu. "Sprievodným javom tohto procesu môžu byť javy, ktoré môžu spôsobiť dočasné zníženie komfortu pre obyvateľov v okolí, za čo sa ospravedlňujeme," dodal Molnár.