Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Verejnosť môže hlasovať za najúspešnejších športovcov Bratislavy

Bratislavský magistrát, ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Hlasovať môže nielen za vybraných nominantov, ale takisto môže doplniť svojho vlastného kandidáta.

Bratislava 7. decembra (TASR) - O tom, kto sa stane tento rok najúspešnejším športovcom či športovým kolektívom Bratislavy, môže rozhodnúť aj verejnosť. Kandidátov už nominovali dve desiatky športových klubov a zväzov z hlavného mesta. Za vybraných nominantov tak môžu ľudia hlasovať v piatich kategóriách v ankete, ktorá bude prebiehať do 15. decembra 2015 na webe bratislavskej samosprávy. TASR o tom informovala Katarína Kohútiková z bratislavského magistrátu.

"Verejnosť môže nielen hlasovať za vybraných nominantov, ale takisto môže doplniť svojho vlastného kandidáta. Návrhy na víťazov posúdi komisia na základe hlasovania a stanovených kritérií, výsledky vyhlási 21. decembra v bratislavskom Primaciálnom paláci," priblížila Kohútiková.

Komisia je zložená z odborníkov v oblasti športu z hlavného mesta, Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) a Bratislavského združenia telesnej kultúry (BZTK). Slovenský zväz telesne postihnutých športovcov zároveň priamo na ocenenie bez hlasovania v ankete navrhne kandidátov v kategórii telesne postihnutých športovcov, pričom ocení víťaza a ďalších dvoch ocenených bez určenia poradia.

Už 23. ročník ocenenia najúspešnejšieho športovca a športového kolektívu Bratislavy a Bratislavského kraja organizuje hlavné mesto spolu s BSK a BZTK.