Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislava

Vo Vrakuni i v Ružinove budú dnes pomáhať osamelým i ľuďom v núdzi

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Počas akcie, ktorá sa koná pri kruhovom objazde vo Vrakuni, môžu ľudia priniesť veci pre sociálne slabšie rodiny, deti drogovo závislých rodičov, ľudí v ťažkej životnej situácii či bezdomovcom.

Bratislava 24. decembra (TASR) – Vyjadriť spolupatričnosť i pomôcť tým, ktorí sú v núdzi. Taký je zmysel vianočného charitatívneho koncertu s názvom Nebuďte na Vianoce sami, ktorý sa začína dnes o 09.00 h v bratislavskej Vrakuni.

Počas akcie, ktorá sa koná pri kruhovom objazde vo Vrakuni, môžu ľudia priniesť veci pre sociálne slabšie rodiny, deti drogovo závislých rodičov, ľudí v ťažkej životnej situácii či bezdomovcom. "Môžu to byť hygienické potreby, hračky, farbičky a písacie potreby pre deti, ale aj šatstvo, deky či trvanlivé potraviny," informoval starosta Vrakune Martin Kuruc. Priamo na mieste si prinesené veci vezmú organizácie, ktoré pomáhajú ľuďom v núdzi – Detský fond SR, Depaul Slovensko, združenie PRIMA pracujúce s drogovo závislými či združenie Creo Help.

Až do 14.00 h vystúpia umelci, napríklad Vidiek, Robo Opatovský, Adela Banášová, Ján Babjak či Gizka Oňová.

Sami sa dnes nemusia cítiť ani osamelí seniori v bratislavskom Ružinove. O 13.30 h zasadnú spolu so starostom Ružinova a zástupcami farností za slávnostne prestretý stôl v priestoroch Ružinovského domova seniorov na Sklenárovej ulici. "Pre seniorov má táto udalosť, ktorú organizujeme už niekoľko rokov, veľký význam a ja sa medzi nimi cítim veľmi príjemne," povedal v tejto súvislosti starosta Ružinova Dušan Pekár.