Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislavský kraj

V Bratislave čiastočne obnovili premávku niektorých liniek MHD

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Neúspešný bol podľa stránky pokus o obnovenie premávky trolejbusov na Dlhé Diely. Naďalej nepremáva linka 64.

Bratislava 3. januára (TASR) -V Bratislave postupne obnovujú premávku viacerých liniek mestskej hromadnej dopravy (MHD), ktorá bola prerušená po predchádzajúcom hustom snežení. Informuje o tom webová stránka imhd.sk.

Obnovená bola premávka liniek 20, 23, 26, 36 a 123 na Agátovej ulici. Linka 41 podľa možností opäť premáva cez Drotársku cestu a opäť až na Hlavnú stanicu. "Pred 16.00 h začali na linke 207 premávať tri trolejbusy zo šiestich. Naďalej treba počítať s výrazne obmedzenou premávkou," uvádza imhd.sk.



Neúspešný bol podľa stránky pokus o obnovenie premávky trolejbusov na Dlhé Diely. Naďalej nepremáva linka 64. Pre nezjazdnosť cesty nepremávajú linky 23, 30, 63 a 123 v Lamači od Vrančovičovej cez Podháj na konečnú Lamač. Kĺbové autobusy sa otáčajú na kruhovej križovatke na Hodonínskej za Lamačom, krátke premávajú od Vrančovičovej priamo na konečnú Lamač, doplnilo imhd.sk

MHD v Bratislave meškala od 10 do 20 minút


Husté sneženie spôsobilo meškanie liniek MHD v centrálnej mestskej oblasti, na príjazdových a výjazdových cestných komunikáciách od 10 do 20 minút. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojej webovej stránke.

"Problematické sú úseky v kopcovitých terénoch mesta: Lamač, Koliba, Dlhé diely, Agátová – spojenie do Devínskej Novej Vsi, Búdková cesta smerom na hrad,” špecifikuje DPB, ktorý v tejto súvislosti vyhlásil celomestský zásah na čistenie a solenie zastávok, obratísk a vozovní MHD.

“V nočných hodinách budú zabezpečené námrazové vozidlá pre zabezpečenie zjazdností tratí MHD a trakčného vedenia,” uzavrel dopravný podnik hlavného mesta.

Sneženie zatiaľ neovplyvnilo prevádzku bratislavského letiska


Nepriaznivé počasie so silným vetrom a snežením zatiaľ neovplyvnilo prevádzku Letiska Milana Rastislava Štefánika v Bratislave (BTS). TASR o tom informovala hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková.

"Všetky lety sú vybavované riadne a včas podľa platného letového poriadku," uviedla hovorkyňa BTS.

Cesty v Bratislavskom kraji sú zjazdné a monitorované


Dopravu na cestách Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) komplikuje husté sneženie sprevádzané vetrom, ktorý spôsobuje zafúkavanie ciest. Prednostne sú udržiavané hlavné ťahy, horské úseky a cesty, na ktorých hrozí riziko tvorby závejov či námrazy. Informovala o tom hovorkyňa BSK Lucia Forman.

"Cesty v kraji sú upravované podľa potreby, v závislosti od počasia. V rámci dôležitosti sú prioritne udržiavané hlavné ťahy, cesty využívané autobusovou dopravou, horské úseky a úseky s nebezpečenstvom tvorenia závejov, snehových jazykov a námrazy," povedal predseda BSK Juraj Droba.

Podľa Forman správca komunikácií Regionálne cesty Bratislava, ktorý zabezpečuje zimnú údržbu ciest II. a III. triedy v bratislavskom regióne, nasadil do terénu štyri mechanizmy. "Aktuálne sú cesty v okrese Malacky pokryté kašovitou vrstvou snehu a o ich zjazdnosť sa starajú tri posýpače s radlicami," uviedla Forman. Na Pezinskej Babe zabezpečuje nepretržite posyp a odhŕňanie snehu jeden mechanizmus a v okrese Senec sú aktuálne cesty vlhké. "Operátorom na dispečingoch zatiaľ neboli hlásené žiadne komplikácie," dodala hovorkyňa BSK.