Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Vallo zvolal pre incident v MHD stretnutie dopravného podniku a mesta

Primátor Bratislavy M. Vallo. Foto: Tablet.TV

V stredu 22. mája, medzi 23.00 a 23.30 h, došlo v Bratislave medzi zastávkami SAV a Damborského v autobuse MHD linky 83 k napadnutiu cestujúcich.

Bratislava 29. mája (TASR) - Primátor Bratislavy Matúš Vallo zvolal na stredu stretnutie zástupcov Dopravného podniku Bratislava (DPB) a hlavného mesta. Dôvodom je incident v autobuse bratislavskej MHD z 22. mája, keď vo večerných hodinách skupina doposiaľ neznámych mužov napadla manželský pár vo veku 50 a 52 rokov. Vallo priznal, že konflikt sa odohral v autobuse, ktorý nebol vybavený bezpečnostnou kamerou.

"Nesmierne ma mrzí útok skupiny agresívnych mužov na manželský pár, ktorý ich napomenul za nevhodné správanie sa v autobuse. Zvolal som tím ľudí z DPB aj z mesta, aby sme hľadali spôsob, ako zvýšiť bezpečnosť cestujúcich, zvlášť vo večerných a nočných hodinách," uviedol primátor na sociálnej sieti. Aby ľudia používali MHD, musí byť podľa jeho slov nielen spoľahlivá a rýchla, ale musí byť aj bezpečná.

"Povedať, že mi rozum zostáva stáť nad agresiou niektorých ľudí, je málo. Viem to. Musíme sa pobaviť aj o tom, ako takýmto prípadom predísť. Funkčné kamery v autobusoch sú základ," podotkol Vallo. Priznal, že incident sa odohral v starom autobuse, ktorý bezpečnostnou kamerou vybavený nebol. "Možností, čo zmeniť a upraviť, je určite viacero. Poškodenej rodine sa aj týmto ospravedlňujem a pôjdem im to povedať aj osobne," skonštatoval primátor s tým, že v blízkom čase sa pripravuje "veľký" nákup nových vozidiel MHD a kamery v nich budú jednou z podmienok súťaže.

V stredu 22. mája, medzi 23.00 a 23.30 h, došlo v Bratislave medzi zastávkami SAV a Damborského v autobuse MHD linky 83 k napadnutiu cestujúcich. "Skupinka štyroch doposiaľ neznámych cestujúcich sa správala hlučne, robila neporiadok a rozhadzovala po autobuse rôzne veci. Dvaja cestujúci – manželský pár vo veku 50 rokov a 52 rokov túto skupinku slušne napomenuli, na čo reagovali doposiaľ neznámi muži ich fyzickým napadnutím," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Výtržníci spôsobili manželom rôzne zranenia a zlomeniny v oblasti tváre a z autobusu utiekli. Zranenia ženy si vyžiadali hospitalizáciu v jednej z bratislavských nemocníc.

Polícia hľadá svedkov napadnutia. V čase incidentu malo v autobuse cestovať 20 ľudí, ktorí po príchode policajtov už neboli na mieste. "Svedkovia tohto incidentu sa môžu prihlásiť osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení, prípadne tak môžu urobiť telefonicky na linke 158," vyzval Szeiff. Policajti incident vyšetrujú ako trestný čin ublíženia na zdraví a výtržníctva.