Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Bratislavský kraj ocenil 20 učiteľov pôsobiacich na krajských školách

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Učiteľov na ocenenie nominovali samotné školy. Každá škola mohla nominovať svojho zamestnanca, ktorého si váži a oceňuje jeho prácu. Tento rok prišlo 48 nominácií zo 44 škôl a školských zariadení.

Bratislava 27. marca (TASR) - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) ocenil aj tento rok pri príležitosti Dňa učiteľov 20 najlepších pedagogických zamestnancov škôl a školských zariadení v jeho pôsobnosti. Ide o ocenenie tých najlepších, najzanietenejších, najšikovnejších či najinovatívnejších z nich. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

"Mnohé z toho, čo sa v posledných rokoch deje v spoločnosti aj vo svete, výrazne vplýva práve na mladú generáciu. O to je táto práca náročnejšia. Učitelia častokrát nie sú len pedagógmi, ale aj mediátormi, bútľavými vŕbami, dôverníkmi či opornými piliermi pre mladých ľudí, ktorí si ešte len hľadajú svoje miesto v živote," skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

Učiteľov na ocenenie nominovali samotné školy. Každá škola mohla nominovať svojho zamestnanca, ktorého si váži a oceňuje jeho prácu. Tento rok prišlo 48 nominácií zo 44 škôl a školských zariadení. Výberová komisia nakoniec vybrala 20 pedagógov, medzi ktorými nechýbali ani zástupcovia mladej generácie. Ocenenie si prevzali za to, že pôsobia motivačne, podporujú žiakov pri rôznych súťažiach, vo svojej práci aplikujú inovatívne metódy s dôrazom na rozvíjanie kritického myslenia či širokú škálu mimovyučovacích aktivít.