Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

BSK: Greksa chce založiť v zastupiteľstve nadstranícky poslanecký klub

Ilustračné foto Foto: Ikar

Taktiež oznámil, že je pripravený úzko spolupracovať a podporovať nového predsedu Juraja Drobu.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Marián Greksa, úspešný kandidát na poslanca Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), sa rozhodol založiť v novokreovanom 50-člennom poslaneckom zbore BSK poslanecký klub. Charakterizovať ho má nadstraníckosť.

"Pozývam do nového klubu všetkých poslancov župy, ktorí sú ochotní odložiť bokom stranícke záujmy, všetkých tých, pre ktorých je prioritou práca pre župu, pre ozajstné zlepšenie života ľudí v Bratislavskom kraji," uviedol v tejto súvislosti Greksa.

Taktiež oznámil, že je pripravený úzko spolupracovať a podporovať nového predsedu BSK Juraja Drobu. "Pevne verím, že aj nový župan je pripravený spájať poslancov zastupiteľstva odhliadnuc od ich politickej príslušnosti. V takom prípade je aj náš klub pripravený nového župana plne podporovať," povedal nový krajský poslanec.

Greksa, ktorý je poslancom hlavného mesta SR Bratislavy, kandidoval v tohtoročných voľbách do vyšších územných celkov ako nezávislý kandidát v 11. volebnom obvode BSK – bratislavskej Petržalke. Dostal piaty najvyšší počet preferenčných hlasov - 5934 hlasov. V zastupiteľstve bude jedným z 25 nezávislých kandidátov, ktorí získali vo voľbách mandát krajského poslanca.