Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Gašparovič: Situácia v SR je ťažká, zlepšiť ju môže aj prezident

Na snímke bývalý prezident SR Ivan Gašparovič s manželkou Silviou Gašparovičovou počas hlasovania v prvom kole prezidentských volieb v Bratislave 23. marca 2024. Foto: TASR - Dano Veselský

Pri zlepšení situácie je podľa neho potrebné aj vymaniť sa z rodinných či skupinových "bublín" a hľadať vzájomné porozumenie.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 23. marca (TASR) - Situácia na Slovensku je ťažká, občanov čaká obdobie uskromňovania. Zlepšiť ju môže aj hlava štátu. Uviedol to bývalý prezident SR Ivan Gašparovič, ktorý v sobotu odovzdal svoj hlas v prvom kole prezidentských volieb na bratislavskom Gymnáziu na Metodovej ulici.

"Som presvedčený, že sa to všetko skonsoliduje, pri dobrej vôli. U politikov to znamená, že nebudú komunikovať len medzi sebou, ale bude komunikovať prezident aj s opozíciou, aj s koalíciou. Nebude si vyberať, s kým chce a s kým nechce," poznamenal Gašparovič.

Pri zlepšení situácie je podľa neho potrebné aj vymaniť sa z rodinných či skupinových "bublín" a hľadať vzájomné porozumenie. Dodal, že pri prezidentských voľbách je potrebné hľadať vhodného kandidáta podľa predstavy každého občana.