Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

Zabezpečte, aby vyrúbané stromy z Koliby nezmizli, káže prokuratúra

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka bol rozsiahly výrub niekoľkých stoviek stromov zo začiatku decembra 2013 nelegálny.

Bratislava 13. februára (TASR) - Generálna prokuratúra (GP) SR chce zabrániť, aby vyrúbané stromy z bratislavskej Koliby zmizli. Dala preto pokyn Krajskej prokuratúre v Bratislave, aby spolu s políciou urobila konkrétne opatrenia. TASR o tom informovala hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

"Opatrenia sa týkajú zabránenia manipulácie s drevnou hmotou, ktorá je alebo môže byť vecným dôkazom v prebiehajúcom trestnom konaní, ale aj nadväzujúceho posúdenia trestnoprávnej zodpovednosti konkrétnej osoby pre trestný čin marenia spravodlivosti," uviedla Predajňová.

K výrubu sa okrem iných vyjadril aj minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), podľa ktorého bol rozsiahly výrub niekoľkých stoviek stromov zo začiatku decembra 2013 nelegálny. Lesné pozemky nad Bratislavou sa dostali do súkromných rúk krátko po voľbách v roku 2010, získali ich výmenou za pozemky pri Handlovej so štátnym podnikom Lesy SR.