Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Grantový program Dobrý sused prijíma ďalšie projektové návrhy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Medzi podporené projekty patrí rekonštrukcia detského ihriska v obci Rovinka či realizácia Školy kajaku pre deti vo Vrakuni.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Grantový program Dobrý sused pre komunity v okolí bratislavskej rafinérie je naďalej otvorený a prijíma projektové návrhy priebežne až do vyčerpania finančných prostriedkov. Občania, samosprávy a organizácie v bratislavských mestských častiach Vrakuňa, Podunajské Biskupice a v obci Rovinka majú možnosť skvalitniť svoje okolie a získať pre svoj nápad grant až do výšky 4000 eur. TASR o tom informovali z Nadácie Ekopolis.

Grantový program Dobrý sused spustila spoločnosť Slovnaft v spolupráci s Nadáciou Ekopolis v októbri 2018. Po vyhodnotení prvých žiadostí, z ktorých väčšina mala športovo-rekreačný charakter, komisia vybrala šesť z nich. Tie budú podporené v celkovej sume 14.368 eur a realizované v prvom polroku 2019.

"Projekty, ktoré sme podporili, majú silný komunitný význam, týkajú sa kultúrneho i sociálneho rozvoja v daných lokalitách. Ich súčasťou je spolupráca samospráv, školských zariadení a občianskych združení," priblížil programový manažér z Nadácie Ekopolis Milan Hronec.

Medzi podporené projekty patrí rekonštrukcia detského ihriska v obci Rovinka či realizácia Školy kajaku pre deti vo Vrakuni. Grantový program Dobrý sused tiež podporí organizovanie florbal ligy v Podunajských Biskupiciach. Podporí aj aktivity občianskeho združenia vo Vrakuni pri rozvíjaní obľúbeného hokejbalu a organizovaní turnajov.

V pilotnej fáze programu sa má rozdeliť celkovo 25.000 eur, preto grantová výzva je naďalej otvorená. Žiadatelia môžu predkladať projekty na sprístupnenie kultúrne a spoločensky zaujímavých lokalít, projekty športovo-rekreačného charakteru, podporujúce trávenie voľného času, budovanie zázemia pre rozvoj vodáckeho, cyklistického športu a turistiky. Taktiež aj projekty na organizáciu kultúrno-spoločenských podujatí.