Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Hasiči zasahujú pri požiari budovy vo Viničnom

Snímka z miesta požiaru. Foto: FB Hasičský a záchranný zbor - Bratislavský kraj

V piatok krátko po 6.30 h nahlásili hasičom dymenie zo strechy trojposchodovej budovy v rekonštrukcii vo Viničnom.

Bratislava 1. marca (TASR) - Hasiči zasahujú pri požiari budovy v lokalite Pri mlyne v obci Viničné v okrese Pezinok. Majiteľovi predbežne vyčíslili škodu na vyše 200.000 eur. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Štefan Koči.

V piatok krátko po 6.30 h nahlásili hasičom dymenie zo strechy trojposchodovej budovy v rekonštrukcii vo Viničnom. "Hasiči po príjazde na miesto udalosti prieskumom zistili, že sa ide o požiar strechy a vrchného poschodia. Zasahujúci hasiči požiarisko rozdelili na tri zásahové úseky a požiar po viac ako hodine lokalizovali," priblížil Koči. Hasiči podľa neho momentálne pracujú na zalievaní lokálnych ohnísk a zároveň budovu ochladzujú.

Pri udalosti zasahovalo viac ako 20 hasičov z hasičských staníc v Senci a Pezinku a z Bratislavy so siedmimi kusmi hasičskej techniky, a tiež aj štyria členovia Dobrovoľného hasičského zboru Svätý Jur s jedným kusom hasičskej techniky.