Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Mesto Modra na sociálnej sieti približuje plánované investičné akcie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V prípade prác, ktoré sa týkajú Hornej brány, mesto plánuje obnaženie a ošetrenie základových konštrukcií a zastavenie šírenia vlhkosti.

Bratislava/Modra 19. februára (TASR) - Obnova Hornej brány, rekonštrukcie a výstavby komunikácií i vybudovanie ďalších polopodzemných kontajnerov sú v investičných plánoch mesta Modra na rok 2024. Mesto o nich, podobne ako o príprave projektov, na ktoré zháňa externé zdroje, informuje na sociálnej sieti.

V prípade prác, ktoré sa týkajú Hornej brány, mesto plánuje obnaženie a ošetrenie základových konštrukcií a zastavenie šírenia vlhkosti. "Taktiež reštaurovanie omietok pôvodnej architektúry podbránia i položenie nových dlažieb v podbrání," uvádza radnica v popisoch plánovaných investícií.

Modra tiež chce vybudovať nový chodník v lokalite Harmónia - Dolinky. "Chodník zo zámkovej dlažby s dĺžkou 220 metrov nadviaže na už existujúci chodník pri altánku zastávky v Harmónii a bezpečne ju prepojí s Dolinkami," vysvetľuje mesto. V rámci plánovaných tohtoročných investícií samospráva spomína aj II. etapu revitalizácie vnútrobloku Dukelská - Kukučínova, rovnako i začiatok rekonštrukcie Kukučínovej ulice. "Koncom roka sa začnú práce na vybudovaní splaškovej kanalizácie a na rekonštrukcii vodovodu v réžii BVS," dodáva k tomu.

Avizuje tiež výmenu konvenčných svietidiel verejného osvetlenia za úsporné LED. "V tomto roku plánujeme financovať nákup svietidiel z prostriedkov Environmentálneho fondu a ich následnú montáž z vlastných zdrojov s dokončením v priebehu roka 2025," objasňuje mesto Modra.

V rámci prípravy projektov s externým financovaním informuje napríklad o podaní žiadosti o dotácie z plánu obnovy a odolnosti na výstavbu zariadenia pre seniorov, taktiež o žiadosti na ministerstvo kultúry o dotáciu na obnovu mestského opevnenia.