Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Obyvatelia Petržalky žiadajú zastavenie stavby na Jasovskej ulici

Na snímke stretnutie vlastníkov bytov na Jasovskej 2-12, ktorí nesúhlasia s výstavbou obytného súboru Domino v bratislavskej Petržalke v sobotu 1. februára 2014. Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa obyvateľov je stavba v rozpore s právoplatným územným rozhodnutím a stavebným povolením.

Bratislava 1. februára (TASR) – Vlastníci bytov a nebytových priestorov na Jasovskej ulici č. 2 - 12 v bratislavskej Petržalke dnes krátko po obede prišli protestovať proti výstavbe polyfunkčného objektu, ktorý má vyrásť v blízkosti ich obytného domu. Vo svojom vyhlásení vyzývajú stavebný úrad Mestskej časti Bratislava-Petržalka, aby vydal rozhodnutie o zastavení stavby. Okrem toho žiadajú ďalšie úrady, aby sa zaoberali ich podnetmi.

"Stavebníci nerešpektujú výzvu z decembra 2013 na zastavenie stavby v tej časti, ktorá je v rozpore so stavebným povolením, a stavajú ďalej. Stavba je podľa zistení Slovenskej stavebnej inšpekcie – Inšpektorát Bratislava posunutá približne o dva metre bližšie smerom k fasáde bytového domu," uvádza sa vo vyhlásení. Podľa obyvateľov je stavba v rozpore s právoplatným územným rozhodnutím a stavebným povolením. Obyvateľom sa tiež nepáči, že neboli účastníkmi stavebného konania.

"Včera (v piatok 31.1.) som sa stretol s investormi týchto troch budov, teda nie so všetkými. Oni sú tiež ochotní sa rozprávať a uvidíme, čo z toho vznikne. Nemám veľké oči, nie som si istý, či sa nám to podarí úplne zastaviť a búrať už vôbec nie, ale keby sme prišli aspoň do nejakého kompromisu, bol by som za to vďačný," uviedol počas protestu poslanec Mestského zastupiteľstva Bratislava Marian Greksa. Približne 80 ľudí následne na niekoľko minút vytvorilo živú reťaz okolo staveniska.