Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Ozbrojený muž okradol na diaľnici D2 švajčiarskeho vodiča

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Švajčiarsky vodič zastavil po tom, čo na neho blikalo auto s evidenčným číslom Veľkej Británie. Vodič tohto auta si od Švajčiara po anglicky pýtal peniaze na benzín, ktoré mu Švajčiar dal.

Bratislava 6. septembra (TASR) - Ozbrojený muž vo štvrtok (5. 9.) na diaľnici D2 smerom do Brna okradol švajčiarskeho vodiča. Polícia prípad vyšetruje a vodičov vyzýva na zvýšenú opatrnosť pred podvodníkmi. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Švajčiarsky vodič zastavil po tom, čo na neho blikalo auto s evidenčným číslom Veľkej Británie. Vodič tohto auta si od Švajčiara po anglicky pýtal peniaze na benzín, ktoré mu Švajčiar dal. Potom mu však páchateľ začal ponúkať prstene a retiazky, ktoré Švajčiar odmietol. Neznámy muž následne vytiahol zbraň. Švajčiar mu pod hrozbou jej použitia vydal približne 1300 eur, notebook a kameru.

"Buďte v takýchto prípadoch obozretní a nenechajte sa od podvodníkov nachytať. Ak máte akékoľvek pochybnosti o ich dôveryhodnosti, radšej takýmto osobám vôbec nezastavujte. V prípade, ak tieto osoby predstierajú, že sa ocitli v núdzi, odporučte im kontaktovať niektorú zo záchranných zložiek alebo tak rovno urobte sami," odporúča Slamková.