Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Polícia chytila v Bratislavskom kraji 11 vodičov pod vplyvom alkoholu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Pozitívne dychové skúšky mali okrem toho aj kolobežkári, ktorí jazdili v bratislavskom Starom Meste.

Bratislava 26. februára (TASR) - V Bratislavskom kraji cez víkend odhalili 11 vodičov pod vplyvom alkoholu. Pozitívne dychové skúšky mali okrem toho aj kolobežkári, ktorí jazdili v bratislavskom Starom Meste. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"Jazdou pod vplyvom alkoholu zbytočne riskujete a ohrozujete nielen seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky," pripomína polícia. Upozornila aj na riziko majetkových škôd.

Na Hodonínskej ulici cez víkend obmedzili na osobnej slobode vodiča mercedesu, ktorý mal výsledok dychovej skúšky 1,69 promile. Ani nie hodinu po kontrole hliadka polície spozorovala to isté vozidlo už s iným vodičom. Ten nafúkal 1,23 promile. Policajti zaistili aj 27-ročnú vodičku s 1,4 promile v dychu. Na Staromestskej ulici ju kontrolovala hliadka dopravnej polície.

"Ďalšia hliadka dopravnej polície zastavila 33-ročného vodiča, ktorý odmietol vykonať dychovú skúšku a taktiež sa odmietol podrobiť odberu krvi u lekára. Po lekárskom vyšetrení bol prevezený na policajný útvar a odtiaľ do cely policajného zaistenia," priblížila polícia.

Na Ráztočnej ulici v Bratislave ohrozoval jazdou pod vplyvom alkoholu 45-ročný vodič vozidla značky Škoda, ktorý mal výsledok dychovej skúšky 1,67 promile.

Vodiči kolobežiek budú prejednaní správnym orgánom.