Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

V Stupave schválili podmienky nájmu i benefity pre nového pediatra

llustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Počas prvého roka fungovania ambulancie tiež mesto prispeje sumou 6000 eur na plat zdravotnej sestry a poskytne aj finančný príspevok vo výške 4700 eur na vybavenie ambulancie.

Stupava 12. januára (TASR) - Plánované obnovenie pediatrickej ambulancie v Stupave k 1. februáru 2018 dostáva reálne kontúry. Poslanci mesta na štvrtkovom rokovaní (11.1.) schválili podmienky prenájmu nebytového priestoru v miestnom zdravotnom stredisku pre nového pediatra.

Ich súčasťou sú aj požadované benefity pre pediatrickú ambulanciu. Prvý rok bude nájom vrátane energií vo výške jedného eura. Počas prvého roka fungovania ambulancie tiež mesto prispeje sumou 6000 eur na plat zdravotnej sestry a poskytne aj finančný príspevok vo výške 4700 eur na vybavenie ambulancie.

"Vytvorenie podmienok na zabezpečovanie zdravotnej starostlivosti, aj pre deti a dorast, je súčasťou samosprávnej činnosti mesta, preto požadované benefity pre nového pediatra mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo," uviedlo mesto Stupava pre TASR.

Samospráva pripomenula, že 30. novembra 2017, kedy odišiel predchádzajúci pediater pôsobiaci v meste do dôchodku, prišla Stupava o jedinú pediatrickú ambulanciu. Detskí pacienti boli podľa zdravotných obvodov rozdelení v rámci zabezpečenia zdravotnej starostlivosti medzi pediatrov v okolí Stupavy.