Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislavský kraj

Muž, ktorý v stredu prepadol banku v Modre, ušiel na červenej Felícii

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Auto má na prednej kapote v strede čierny pás a na streche osadený strešný nosič.

Bratislava 27. februára (TASR) - Muž, ktorý v stredu (26. 2.) vylúpil banku v Modre na Dukelskej ulici, jazdil podľa polície na červenej Škode Felícia. Auto má na prednej kapote v strede čierny pás a na streche osadený strešný nosič.

"Vozidlo má bližšie nezistené, pravdepodobne české evidenčné čísla," spresnil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Polícia žiada občanov, aby v prípade akýchkoľvek informácií o podozrivom aute volali na bezplatné číslo polície 158 alebo ich poskytli osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

K lúpežnému prepadnutiu došlo v stredu asi o 16.55 h. Neznámy páchateľ pod hrozbou použitia zbrane žiadal vydanie hotovosti. "Zamestnanec mu z obavy o svoj život a zdravie vydal finančnú hotovosť vo výške cca 3000 eur. Páchateľ následne ušiel na doposiaľ neznáme miesto. Lúpež sa zaobišla bez zranení," informoval v stredu policajný hovorca.

Podľa dostupných informácií banku prepadol muž vysoký približne 180 cm, vo veku 35–40 rokov, silnejšej postavy. Oblečenú mal tmavú látkovú bundu, tmavohnedé nohavice, na hlave mal čiernu šiltovku, ozbrojený bol krátkou guľovou zbraňou, so sebou mal tašku od notebooku.

Polícia sa aj v stredu obrátila na verejnosť so žiadosťou o pomoc. "V prípade, ak si občania všimli v čase okolo 17.00 h na Dukelskej ulici v Modre a v jej blízkom okolí unikajúceho muža alebo akékoľvek podozrivé konanie osoby, žiadame ich, aby nám informácie poskytli na bezplatnom čísle polície 158, prípadne tak môžu urobiť aj osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení," vyzval Szeiff.