Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Pri Hlbokom jazere v Senci plánuje investor vybudovať rekreačnú zónu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Eduard Fašung

Vybudovať chce celkovo 41 rekreačných domov, z toho 19 individuálnych a 22 radových. Taktiež jeden apartmánový dom s 12 apartmánmi a 96 parkovacích miest.

Bratislava 11. februára (TASR) – Pri Hlbokom jazere v Senci plánuje spoločnosť Doprastav Development vybudovať rekreačnú zónu za odhadované dva milióny eur. Počíta aj s výstavbou 41 rekreačných domov, jedného apartmánového domu či 96 parkovacích miest. Investor predpokladá, že zóna bude mať 200 obyvateľov a rovnaký počet ľudí bude navštevovať tamojšiu pláž. Vyplýva to zo zverejnenej dokumentácie, ktorá je momentálne v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA).

"Oblasť okolo Hlbokého jazera má vysoký rekreačný potenciál. Uskutočnením zámeru sa rozšíria možnosti voľnočasových aktivít v rámci letnej sezónnej a dennej rekreácie pre obyvateľov Senca i návštevníkov z okolia," píše sa v zámere.

Dotknuté pozemky sa nachádzajú v juhovýchodnej časti Senca v blízkosti rekreačnej oblasti Slnečné jazerá a v brehovej zóne Hlbokého jazera. Zo severozápadnej strany sú ohraničené závodom prefabrikácie spoločnosti Doprastav a na západnej strane prístupovou komunikáciou podnikateľských objektov z Nitrianskej ulice. Investor predpokladá začiatok výstavby ešte v tomto roku a ukončenie na budúci rok.

Vybudovať chce celkovo 41 rekreačných domov, z toho 19 individuálnych a 22 radových. Taktiež jeden apartmánový dom s 12 apartmánmi a 96 parkovacích miest. "Medzi vstupnou časťou a plážou je umiestnené aj zázemie pláže - sprchy, šatne, hygienické priestory, prvá pomoc, plavčík. Súčasťou dopravného riešenia je návrh cyklotrás a chodníkov," spresňuje investor v zámere. Predpokladaný počet návštevníkov pláže je 200 a rovnaký je aj predpokladaný počet obyvateľov.

Kultivované prostredie s bezpečným dopravným napojením, vybavenosťou a službami nahradí podľa investora súčasné "živelné" rekreačné využívanie územia, ktoré je v súčasnosti zanedbané a bez údržby. Firma deklaruje, že v rámci environmentálneho hodnotenia činnosti neboli zistené žiadne závažné okolnosti, ktoré by realizáciu diela vylučovali.