Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Bratislavský kraj

Pri požiari bytu na Bodrockej ulici v Bratislave zomrel 51-ročný muž

Na ilustračnej snímke požiar bytu. Foto: TASR - Martin Hrdý

Oznámenie o požiari prijala polícia krátko po 3.00 h ráno.

Bratislava 17. januára (TASR)- Dnešný požiar na Bodrockej ulici v bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice si vyžiadal život 51-ročného muža, ktorý sa nachádzal v ohnisku požiaru, v byte na štvrtom poschodí bytového domu. Podľa aktuálnych zistení polície sa s najväčšou pravdepodobnosťou intoxikoval splodinami dymu. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Iné osoby pri požiari podľa hovorkyne neutrpeli ujmu na živote ani zdraví. Okolnosti sú predmetom vyšetrovania. Zisťovateľ požiarov sa k možným príčinám vzniku požiaru na mieste nevyjadril. Výška spôsobenej škody bude vyčíslená dodatočne, uviedla Kurucová.

Oznámenie o požiari prijala polícia krátko po 3.00 h ráno. Policajti po preverení jeho hodnovernosti zabezpečili evakuáciu ľudí zo štvrtého poschodia, ktoré bolo zadymené. Obyvateľom domu tak zabezpečili bezpečnosť a ochránili ich život a zdravie, uviedla policajná hovorkyňa.

"Na mieste sa zistilo, že hustý dym z požiaru sa šíri z jedeného z bytov na 4. poschodí, ktorí sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu a uhasiť," opísala Kurucová. Na meste zasahovalo 13 hasičov s troma hasičskými autami, informovalo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.