Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislavský kraj

Voči vlamačovi do Kňažkovho domu podal rezort spravodlivosti dovolanie

Milan Kňažko Foto: TASR/Martin Baumann

Okresný súd Bratislava I odsúdil minulý rok v júni Pavla Novotného na nepodmienečný trojročný trest odňatia slobody za to, že sa v januári vlámal do domu bývalého politika a herca Milana Kňažka.

Bratislava 2. februára (TASR) - Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR podalo dovolanie voči rozsudku, ktorým Okresný súd Bratislava I odsúdil vlamača do domu expolitika a herca Milana Kňažka. Rezort podal dovolanie 18. decembra 2017, reagoval tak na Kňažkov podnet. Potvrdil to hovorca ministerstva Peter Bubla. Ako prvá o tom informovala televízia Markíza.

"Dovolanie bolo podané proti výroku o treste, ktorým bola podľa nás obvinenému nezákonne priznaná poľahčujúca okolnosť. To malo za následok, že obvinenému bol uložený trest odňatia slobody vo výmere tri roky. Máme za to, že takýto trest je uložený mimo zákonom ustanovenej trestnej sadzby, pretože pri správnom použití zákonných ustanovení, mala byť trestná sadzba od 5,4 roka do desiatich rokov," povedal pre TASR Bubla.

Okresný súd Bratislava I odsúdil minulý rok v júni Pavla Novotného na nepodmienečný trojročný trest odňatia slobody za to, že sa v januári tohto roka vlámal do domu bývalého politika a herca Milana Kňažka. Novotný na hlavnom pojednávaní spáchanie skutku oľutoval a poškodeným sa ospravedlnil. Kňažko s vyneseným rozsudkom nebol spokojný.

Podľa obžaloby sa Pavel Novotný vlámal do domu Milana Kňažka a jeho manželky v januári minulého roka. Kňažko sa však v noci zobudil, všimol si svetlo a Novotného postrelil do nohy. Potom zavolal políciu. Prokurátor obžaloval Novotného z trestných činov krádeže, porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci.