Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislavský kraj

Pád robotníka zo Starého mosta už vyšetruje polícia

Na leteckej snímke pohľad na záchranné zložky po páde robotníka, ktorý sa stal počas rekonštrukcie bratislavského Starého mosta Foto: FOTO TASR - skygear

Z bratislavského Starého mosta na pontón dnes spadol robotník, ktorý tam pracoval na rekonštrukčných prácach.

Bratislava 24. februára (TASR) - Polícia už začala vyšetrovať dnešný pád 47-ročného robotníka z bratislavského Starého mosta. Muž, ktorý tam pracoval na rekonštrukčných prácach, predpoludním spadol z približne desaťmetrovej výšky na loď kotviacu pod mostom. Utrpel viaceré poranenia a vo vážnom stave ho previezli do nemocnice na Kramároch.

"Okolnosti, za akých k pádu a zraneniu osoby prišlo, sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania," informoval TASR bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Na mieste dnes zasahovalo deväť hasičov s dvoma kusmi hasičskej techniky, ktorí muža transportovali na breh.

"Na mieste zasahovalo deväť hasičov s dvoma kusmi hasičskej techniky, ktorí pacienta transportovali z pontónu na breh," informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ v Bratislave.

Ako potvrdil Boris Chmel zo Záchrannej zdravotnej služby SR, muž pri páde utrpel viaceré poranenia a vo vážnom stave ho previezli do nemocnice na Kramároch.

Most od decembra minulého roka rekonštruuje konzorcium firiem na čele so spoločnosťou Eurovia SK, ktoré si v súťaži vybral bratislavský magistrát. "Vedenie hlavného mesta už požiadalo spoločnosť o bezodkladné posilnenie bezpečnostných opatrení všetkých zamestnancov, ktorí sa podieľajú na rozoberaní oceľovej konštrukcie mosta," uviedol riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy.

Primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD) vyjadril v mene bratislavskej samosprávy ľútosť nad dnešnou udalosťou. "Príčiny mimoriadnej situácie musia vyšetriť príslušné inštitúcie," podotkol Andrassy.