Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislavský kraj

Ružinovčania si od dnes môžu vyzdvihnúť voličské preukazy

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Preukazy sú určené k nadchádzajúcim prezidentským voľbám, ktoré sa budú konať 15. respektíve 29.marca.

Bratislava 13. februára (TASR) - Miestny úrad mestskej časti Ružinov dnes začal vydávať voličské preukazy k voľbám prezidenta SR. Ružinovčania, ktorí nebudú počas volieb v mieste svojho trvalého bydliska, môžu požiadať o vydanie voličského preukazu v úradných hodinách. S voličským preukazom môžu voliť v ktoromkoľvek volebnom okrsku na Slovensku. Oprávnený volič môže požiadať o vydanie voličského preukazu na obe kolá voľby prezidenta súčasne.

O vydanie voličského preukazu môže volič požiadať osobne alebo prostredníctvom ním splnomocnenej osoby, splnomocnenie nemusí byť úradne overené. "Takýmto spôsobom je možné o voličský preukaz požiadať do 14. marca do 12.00 h v námietkovej kancelárii ružinovského miestneho úradu. Ten, kto si nemôže prísť pre voličský preukaz osobne, môže využiť emailovú adresu volby@ruzinov.sk. V žiadosti oprávnený volič uvedie meno a priezvisko, rodné číslo a adresu trvalého pobytu. Musí uviesť takisto korešpondenčnú adresu, na ktorú má mestská časť voličský preukaz zaslať," uviedla Miroslava Štrosová z MÚ v Ružinove.

Dodala, že voličský preukaz príde ako zásielka "Do vlastných rúk". Elektronickú alebo písomnú žiadosť o vydanie voličského preukazu možno podať najneskôr do 12. marca. Žiadosť o vydanie voličského preukazu je možné stiahnuť si na internetovej stránke www.ruzinov.sk.