Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

V. Mika: Hlas ľudu je jasný, víťazom volieb je M. Vallo

Na snímke kandidát na post primátora mesta Bratislava Václav Mika počas príchodu do svojej volebnej centrály v Bratislave v sobotu 10. novembra 2018 v Bratislave. Foto: TASR Pavol Zachar

Správu aktualizujeme.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Václav Mika, ktorý sa ako nezávislý uchádzal v sobotných (10.11.) komunálnych voľbách o post šéfa bratislavskej samosprávy, zablahoželal k víťazstvu svojmu súperovi Matúšovi Vallovi (kandidát s podporou Progresívneho Slovenska a Spolu – občianskej demokracie).

"Voľby sú za nami, realita je pomerne jasná. Je čas povedať, že máme víťaza volieb. Je to Matúš Vallo. Zablahoželal som mu a poprial som mu dobré smerovanie, dobrý vietor a veľa síl na to, aby mal energiu viesť naše mesto najlepšie, ako môže," uviedol Mika na brífingu vo svojom volebnom štábe. Poznamenal, že víťaz volieb si zároveň berie zodpovednosť za vývoj nášho mesta. Verí, že hlavné mesto dostalo "do čela" človeka, ktorý mu bude pomáhať.



Mika opätovne poďakoval voličom za ich dôveru, ktorú mu vo voľbách prejavili. "Pre mňa je to veľké posilnenie v tom, že to bola pre mňa úplne nová misia, nová životná energia, ale aj veľký záväzok," poznamenal Mika. Zo svojej prehry nikoho neviní, berie si z toho skôr ponaučenie. "Nebudem mať žiadne nálady porazenecké, ublížené. Hlas ľudu je jasný," podotkol Mika. Ubezpečil, že nikam neodchádza a Bratislava zostáva aj naďalej jeho mestom pre život. V najbližšom období sa chce venovať predovšetkým svojej rodine. Na otázku, či by išiel do toho znova, odpovedal, že momentálne nevie. Zdôraznil však, že cestu, ktorú pre voľby prešiel, neľutuje.

Podľa priebežne sčítaných 45,13 percenta hlasov vedie v boji o bratislavské primátorské kreslo Matúš Vallo s 35,83 percentami. Nasleduje Václav Mika s 23,44 percentami a na treťom mieste je zatiaľ súčasný primátor Ivo Nesrovnal s 18,96 percentami hlasov. Štvoricu uzatvára Ján Mrva s 16,90 percentami hlasov. V Bratislave bojovalo vo voľbách o post primátora celkovo desať kandidátov.