Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

V obci Gajary slávnostne otvorili letnú turistickú sezónu

Na archívnej snímke Juraj Droba Foto: TASR Pavol Zachar

Súčasťou otvorenia turistickej sezóny v obci bolo aj sprístupnenie zrekonštruovanej cesty vedúcej k prístavu na Morave a novovybudovanej pumptrackovej dráhy.

Gajary 28. apríla (TASR) – V Gajaroch v sobotu slávnostne otvorili letnú turistickú sezónu za prítomnosti predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraja Drobu a starostu obce Petra Tydlitáta. TASR informovala vedúca masmediálneho oddelenia Úradu BSK Veronika Beňadiková.

Súčasťou otvorenia turistickej sezóny v obci bolo aj sprístupnenie zrekonštruovanej cesty vedúcej k prístavu na Morave a novovybudovanej pumptrackovej dráhy. "V Gajaroch sme zvládli tri podujatia naraz. Prvým bolo otvorenie úplne novej pumptrackovej dráhy. Nie je asfaltová ako v Modre-Harmónii, je to skôr zvalcovaná zemina, ale je mimoriadne kvalitná a pochvaľovali si ju všetci. Nová cesta II. triedy s asfaltovým povrchom vedie až k rieke Morava a domáci ju doteraz nazývali Hirošima, keďže už bola v dezolátnom stave," uviedol pre TASR Droba.

V prístave na rieke Morava to bolo otvorenie vodáckej sezóny za účasti trojnásobných olympijských víťazov a trojnásobných majstrov sveta vo vodnom slalome C2 Petra a Pavla Hochschornerovcov. "Bolo tu veľmi veľa ľudí a výborná atmosféra," poznamenal predseda kraja.