Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Vajnorskí poľovníci sa rozlúčili so sezónou odstrelu malej zveri

Na tohtoročnej poslednej sezónnej poľovačke na malú zver sa počas víkendu zišli poľovníci zo združenia bratislavskej mestskej časti Vajnory. Prímestský bratislavský revír neoplýva hojnosťou zveri, a tak výrad býva chudobnejší než v iných, viac zazverených oblastiach Slovenska. Na snímke poľovníci rátajú úlovok - zajace, bažanty a kačicu. Foto: TASR/Eduard Fašung

Vajnorský poľovný revír je skladbou pestrý. Tvoria ho polia, vinohrady i lesy Malých Karpát.

Bratislava 12. januára (TASR) - Na tohtoročnej poslednej sezónnej poľovačke na malú zver sa počas víkendu zišli poľovníci zo združenia bratislavskej mestskej časti Vajnory. Prímestský bratislavský revír neoplýva hojnosťou zveri, a tak výrad býva chudobnejší než v iných, viac zazverených oblastiach Slovenska.

Hlavné mesto je vysokoindustriálnou oblasťou, s rozvinutou dopravnou infraštruktúrou, a tak sa poľovníci musia o zver starať prakticky po celý rok, nielen v zimnom období. "Staviame kŕmelce, pravidelne ich dopĺňame potravou. V tomto smere sú nám veľmi nápomocní občania Vajnôr a miestne poľnohospodárske družstvo. Poskytujú nám farmárske prebytky na prikrmovanie zveri, bez ktorých by celkom určite neprežila," povedal pre TASR predseda Poľovníckeho združenia vo Vajnoroch Ján Panák.

Vajnorský poľovný revír je skladbou pestrý. Tvoria ho polia, vinohrady i lesy Malých Karpát. Žijú v ňom zajace, bažanty, divé kačice, diviaky, srnčia zver, ba občas sa sem zatúlajú aj daniele, či muflóny. A tak každá poľovačka sľubuje hodnotný zážitok.