Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Brexit

Škótsky poslanec označil Johnsona za posledného premiéra Británie

Na videosnímke nový britský premiér Boris Johnson vo svojom prvom vystúpení v tejto funkcii v Dolnej komore britského parlamentu vyzval Európsku úniu, aby prehodnotila svoj postoj k opätovnému otvoreniu zmluvy o odchode Británie z Európskej únie, ktorú s Bruselom uzavrela jeho predchodkyňa Theresa Mayová, 25. júla 2019 v Londýne. Foto: TASR/AP

Škótsko nehlasovalo za brexit, nehlasovali sme za brexit bez dohody a určite sme nehlasovali za tohto premiéra, povedal Blackford.

Londýn 25. júla (TASR) - Ako "posledného premiéra Spojeného kráľovstva" privítal poslanec britského parlamentu za Škótsku národnú stranu (SNP) Ian Blackford nového premiéra Borisa Johnsona, ktorý po prvý raz v tejto funkcii vystúpil v Dolnej snemovni. Informovala o tom na svojej webovej stránke spravodajská televízna stanica Sky News.

"Škótsko nehlasovalo za brexit, nehlasovali sme za brexit bez dohody a určite sme nehlasovali za tohto premiéra," povedal Blackford, podľa ktorého by bol odchod Británie z EÚ bez dohody "ekonomickým šialenstvom" a Johnson nijaký plán brexitu nemá vypracovaný.

"Ak sa premiér pokúsi dostať Spojené kráľovstvo z EÚ bez dohody, my mu v tom zabránime. Parlament toto šialenstvo zastaví," povedal Blackford a zároveň vyzval Johnsona, aby konal čestne a vyhlásil parlamentné voľby.