Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Budúcnosť slovenského školstva

Veľtrh Job Forum ponúkne prácu, výstava Stredoškolák možnosti štúdia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Veľtrh Job Forum je určený pre všetkých, ktorí hľadajú stálu prácu, prípadne brigádu. Tak isto aj pre študentov stredných a vysokých škôl, absolventov, nezamestnaných i zamestnaných.

Trenčín 24. novembra (TASR) – Možnosť oboznámiť sa s ponukami učebných a študijných odborov stredných škôl ponúkne dnes a v piatok (25. 11.) na trenčianskom výstavisku Expo Center 18. ročník výstavy Stredoškolák. Spoločne s ním bude trenčianske výstavisko dejiskom 8. ročníka veľtrhu pracovných príležitostí a vzdelávania Job Forum.

Ako TASR informovala Ivana Ridékyová z oddelenia marketingu spoločnosti Expo Center, žiaci základných škôl majú na výstave možnosť vybrať si z ponuky stredných škôl zameraných na strojárstvo, elektrotechniku, energetiku, stavebníctvo, chémiu, drevárstvo, nábytkárstvo, odevníctvo, textil, sklárstvo, umenie, polygrafiu, ekonomiku, poľnohospodárstvo, obchod a služby. Zároveň im výstava umožní stretnúť sa s učiteľmi a žiakmi týchto škôl a bližšie sa oboznámiť s ich študijnými programami.

„Aj tento rok sa mohli všetky školy zapojiť do súťaže o najlepší exponát výstavy, a tak návštevníkom ukázať zručnosť a šikovnosť svojich žiakov. Ocenenia víťazom odovzdajú v rámci slávnostného otvorenia výstavy. Trenčiansky samosprávny kraj zároveň počas druhého dňa výstavy vyhlási výsledky vedomostných a športových súťaží za školský rok 2015/2016 o Pohár predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja,“ doplnila Ridékyová.

Ako dodala, problematike stredného odborného školstva sa bude dnes venovať regionálna konferencia, ktorú organizuje Trenčianska regionálna komora Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) a Trenčiansky samosprávny kraj. Konferencia je rozdelená na dve sekcie - Firmy a univerzity študentom a Stretnutie stredných odborných škôl a firiem.

„Veľtrh Job Forum je určený pre všetkých, ktorí hľadajú stálu prácu, prípadne brigádu, bez ohľadu na vek, vzdelanie alebo pracovné skúsenosti. Tak isto aj pre študentov stredných a vysokých škôl, absolventov, nezamestnaných i zamestnaných. Odbornú úroveň veľtrhu zaručuje garancia Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Trenčín, ktorý počas oboch dní veľtrhu pripravil aj prezentácie na témy ako Absolventská prax štartuje zamestnanie, Praxou k zamestnaniu, Úspešne na trhu práce, Chceme byť aktívni na trhu práce (50+) a ďalšie,“ doplnila Ridékyová s tým, že návštevníci veľtrhu majú príležitosť porozprávať sa s odborníkmi ohľadom pracovných príležitostí v oblasti strojárskej výroby, priemyselnej výroby a technológií, automobilového priemyslu, ale aj v oblasti logistických a výstavníckych služieb.

Slávnostné otvorenie veľtrhu i výstavy je naplánované dnes o 10. hodine, vstup na obe podujatia je počas oboch dní zdarma.