Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Československé výročia 2018

Pri príležitosti vzniku ČSR bude v Bratislave spomienková akcia

Návštevníci si budú môcť pozrieť aj výstavu policajných veteránov áut VB z čias ČSSR, uniforiem, a tiež budú môcť ísť na prehliadku objektu. Foto: TASR Ivan Kríž

Návštevníci si budú môcť pozrieť aj výstavu policajných veteránov áut VB z čias ČSSR, uniforiem, a tiež budú môcť ísť na prehliadku objektu.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Pri príležitosti 100. výročia vzniku prvej Československej republiky sa v sobotu 27. októbra uskutoční v Bratislave podujatie venované histórii polície a armády. TASR o tom informoval jeden z organizátorov akcie Ján Csizmazia z Klubu histórie polície, armády a silových zložiek.

Akcia bude v objekte Bunker B-S 6, ktorý sa nachádza na Bratskej ulici v Bratislave. Ľudia si na nej budú môcť zastrieľať z akusticko-expanzných zbraní. "Na výber bude až šesť druhov zbraní, ako napríklad guľomet UK-59, samopaly vz.58, AK-47, PPŠ-41 Špagin, pušky vz.24 a Mosin nagant," priblížil Csizmazia.

Návštevníci si budú môcť pozrieť aj výstavu policajných veteránov áut VB z čias ČSSR, uniforiem, a tiež budú môcť ísť na prehliadku objektu.

Akciu pripravujú spolu s Klubom histórie polície, armády a silových zložiek (KHPASZ), s Klubom vojenskej histórie-Pohraničná stráž vojsko ministerstva vnútra Záhorská ves (KVH PS-VMV) a s občianskym združením B-S 6 Vrba.