Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia

Bratovražedný súboj v Bostone, Montreal a Anaheim vedú v sériách 2:0

Reilly Smith vpravo a jeho brat Brendan Foto: TASR/AP

V Bostone sa proti sebe postavili dvaja bratia. Brendan Smith v drese Detroitu a Reilly Smith v Drese Bostonu. Z víťazstva sa nakoniec tešil Brendan.

New York 19. apríla (TASR) - Hokejisti Montrealu vedú vo štvrťfinálovej sérii play off Východnej konferencie zámorskej NHL nad Tampou Bay už 2:0 na zápasy, keď v noci na sobotu zvíťazili v druhom súboji na ľade Tampy 4:1. V drese domácich odohral takmer 10 minút slovenský útočník Richard Pánik, do štatistík si zapísal mínusový bod, dve strely a dve trestné minúty.

Peter Budaj sledoval výhru Canadiens z lavičky

V bránke hostí opäť dostal príležitosť Carey Price, slovenský gólman kanadského tímu Peter Budaj mu kryl chrbát zo striedačky. Hostí k výhre dotiahol útočník Rene Bourque dvoma gólmi. Montreal viedol už 4:0, v závere Price inkasoval z hokejky Teddyho Purcella. V prvom súboji série sa predlžovalo, teraz to teda bolo oveľa jednoznačnejšie. "Nemyslím si, že by som dnes odchytal svoj najlepší zápas, ale dôležití je, že sme našli cestu vyhrať. O tom to je," povedal Price pre nhl.com. Série sa sťahuje do Kanady, zápas číslo tri je na programe v noci na pondelok.



V zápase Detroitu s Bostonom padol iba jeden gól

V ďalšej sérii medzi Bostonom a Detroitom lepšie vykročili hostia Red Wings, ktorí v TD Garden vyhrali 1:0. O výsledku rozhodol 3:01 minúty pred koncom riadnej hracej doby ruský útočník Pavel Dacjuk. Brankár hostí Jimmy Howard kryl všetkých 25 striel Bruins, v drese ktorých odohral kapitán Zdeno Chára vyše 22 minút a jeho spoluhráč a krajan Andrej Meszároš takmer 20 minút. Chára si zapísal mínusku a dve trestné minúty. Vo víťaznom tíme sa tešilo ďalšie slovenské duo Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo. Tatar odohral vyše 16 minút a raz sedel na trestnej lavici, Jurčo strávil na ľade vyše 12 minút.

Duel víťaza Prezidentskej trofeje so skúseným Detroitom sa hral defenzívne a hráči si dávali veľký pozor na vylúčenia. Rozhodcovia udelili len tri menšie tresty, z nich dvakrát Slovákom. O všetkom rozhodol Dacjuk, ktorý sa presadil proti presile a strelou prelomil čaro Raska. "Dôležité bolo dobre vykročiť do série, najmä, ak sme boli nižšie nasadený tím. Vedeli sme, že máme kvalitu, no jedna vec je vedieť to a druhá ukázať to," povedal tréner víťazov Mike Babcock.



Gtzlaf bol ústrednou postavou zápasu aj po nepríjemnej rane do zubov v prvom zápase

V Západnej konferencii Anaheim doma opäť zvíťazil na Dallasom, po výhre 3:2 už vedie v sérii 2:0 na stretnutia. Oporou víťazov bol kapitán a kanadský reprezentant Ryan Getzlaf s gólom a asistenciou. Najprv v prvej tretine vyrovnal na 1:1 a v tretej tretine zaknihoval asistenciu na víťazný gól Andrewa Cogliana.




výsledky play off NHL:

2. zápas štvrťfinále Východnej konferencie

Tampa Bay - Montreal 1:4



/na zápasy: 0:2/

1. zápas štvrťfinále Východnej konferencie

Boston - Detroit 0:1



/na zápasy: 0:1/

2. zápas štvrťfinále Západnej konferencie

Anaheim - Dallas 3:2



/na zápasy: 2:0/