Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Volejbalisti Humenného získali slovenský majstrovský titul

Na snímke volejbalisti Chemesu Humenné pózujú s trofejou po zisku majstrovského titulu vo volejbalovej extralige mužov vo Svidníku 24. apríla 2014. Foto: TASR/Milan Kapusta

Humenskí volejbalisti zvíťazili v rozhodujúcom štvrtom zápase na palubovke Svidníka 3:1 na sety a v celej sérii jednoznačne 4:0.

Svidník 24. apríla (TASR) - Hráči Chemesu Humenné zvíťazili vo štvrtkovom štvrtom stretnutí finále play off extraligy volejbalistov na palubovke Slávie Svidník 3:1, v celej sérii triumfovali 4:0 na zápasy a získali majstrovský titul.


4. finále play off extraligy mužov:

VK Slávia Svidník - Chemes Humenné 1:3 (-24, -19, 15, -19)



99 minút, rozhodovali: Porvazník a Daruľa, 600 divákov

/konečný stav série 0:4, titul získalo Humenné/



zostavy:

Slávia: Malina, Bucki, Drobňák, Skasko, Száraz, Sopko, libero Vitko (Soták, Kuchárik, Hruboška). Tréner: P. Kalný.

Chemes: Javorčík, Sarnecki, Mizerák, Joščák, Jakubov, De Amo, libero Szymczak (Pavelka, Mlynarčík, Boldy). Tréner: R. Vlkolinský.


Priebeh zápasu

Úvod zápasu vyšiel lepšie Humenčanom, no domáci dokázali vyrovnať. Búrlivá kulisa videla v prvom sete vyrovnaný priebeh, v ktorom sa vo vedení striedali oba tímy. Dramatický záver prvého setu, ktorý trval 30 minút, napokon zvládli lepšie hráči Chemesu a zvíťazili 26:24.

Aj úvod druhého dejstva priniesol vyrovnaný priebeh. Humenčania viedli už 18:13 a výborne rozbehnutý set dokázali doviesť do úspešného konca. Hostia získavali body po vlastnom podaní a vychádzala im aj hra na sieti. Domáci v závere druhého dejstva zlepšili podanie, no náskok Chemesu už nedotiahli. Domáci sa však nevzdávali a v treťom sete viedli 5:1. Humenčania však v ďalšom priebehu z tohto náskoku ukrojili, no rozbehnutí hráči Svidníka viedli o päť bodov aj za stavu 14:9 a neskôr i o sedem - 18:11. Tretí set si už domáci nenechali vziať a za 25 minút v ňom zvíťazili 25:15.
Na snímke volejbalisti Chemesu Humenné pózujú s trofejou po zisku majstrovského titulu vo volejbalovej extralige mužov vo Svidníku 24. apríla 2014.
Foto: TASR/Milan Kapusta

Na začiatku štvrtého setu museli hráči i diváci strpieť 15-minútovú prestávku pre výpadok osvetlenia. Potom už hostia predvádzali koncentrovanejší výkon než v treťom sete a zakrátko viedli 8:3. Domáci, ktorých hnalo vpred búrlivé publikum, sa snažili zápas zdramatizovať, no vo štvrtom sete iba doťahovali náskok Humenčanov. Tí si už v závere nenechali víťazstvo vziať a finálovú sériu ukončili v najkratšom možnom čase.


Hlasy po zápase

Richard Vlkolinský, tréner ŠK Chemes Humenné:
"Pred sezónou sme sa netajili, že chceme ísť po najvyšších cieľoch. Išli sme tvrdo za týmto cieľom, preto došlo aj k výmene hráčov. Cesta za titulom nebola ľahká, hoci sme mali viacero sérií s výsledkom 4:0. Svidník sa prezentoval kvalitným volejbalom a trvám na tom, že vo finále boli dve mužstvá, ktoré si to najviac zaslúžili."

Peter Kalným, tréner VK Slávia Svidník: "Bol to podobný zápas ako predchádzajúce. Pauza po výpadku osvetlenia pomohla skôr hosťom. V globále však môžem povedať, že titul je v dobrých rukách. My sme boli Humennému dôstojnejším súperom ako v nadstavbe. Musíme však využívať svoje príležitosti."

Stanislav Soták, Svidník: "Chýbalo nám aj viac šťastia. Môže nás mrzieť, že sme v prvom sete nezvládli koncovku. Túto sériu sme prehrali po našich chybách. Myslím si, že aj napriek prehre 0:4 vo finálovej sérii sme splnili cieľ a prepísali históriu svidníckeho volejbalu."