Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Vůjtek má po dvojzápase s Francúzmi zmiešané pocity

Na snímke zľava Andrej Šťastný, Miroslav Šatan, tréner Vladimír Vůjtek a Peter Zuzin (Slovensko) počas prípravného zápasu zápasu v rámci European hockey Challenge. Foto: TASR/Martin Baumann

Kým v prvom dueli v Gape jeho zverenci nezachytili úvod a podľahli domácim 2:4, v odvetnom súboji v Grenoble aj vďaka výbornému výkonu brankára Jána Laca a dvom gólom kapitána Šatana zvíťazili 3:1.

Grenoble 20. apríla (TASR) - Zmiešané pocity mal po prípravnom dvojzápase vo Francúzsku tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek. Kým v prvom dueli v Gape jeho zverenci nezachytili úvod a podľahli domácim 2:4, v odvetnom súboji v Grenoble aj vďaka výbornému výkonu brankára Jána Laca a dvom gólom kapitána Miroslava Šatana zvíťazili 3:1.

"Po uplynulých dvoch zápasoch mám zmiešané pocity, keďže sme v prvom nezahrali tak, ako sme si predstavovali, ale v tom druhom sme hrali lepšie. Od druhej tretiny sme hrali kolektívnejšie, presadzovali sme sa kombinačne, dali sme dva góly a zápas sme si strážili až do konca. Chýba nám však ešte viac skúseností, naša hra stále nie je vyrovnaná počas celých 60 minút. Každé víťazstvo ale pomôže, keďže máme v tíme veľa mladých chlapcov a tí potrebujú na posilnenie sebavedomia práve takéto zápasy," uviedol po sobotňajšom víťaznom stretnutí tréner Vůjtek, ktorého potešila najmä bojovnosť hráčov, ich dôraz pri napádaní a obetavosť pri oslabeniach.

Návrat skúsených harcovníkov mužstvu pomohol

Návrat útočného tria Miroslav Šatan, Juraj Mikúš, Ladislav Nagy do zostavy mal pre slovenské mužstvo blahodarný vplyv. Zdá sa, že sa pred MS v Minsku formuje jeden silný útok. "Sme radi, že to Šatanovi s Mikúšom a Nagyom sype, na ich výkonoch budeme stavať aj v ďalších fázach prípravy. Boli by sme radi, keby im to išlo spolu aj naďalej a my s nimi mohli počítať ako jedným definitívnym útokom na šampionáte," povedal hlavný kouč pre TASR.

Oporou mužstva bol v druhom zápase brankár Ján Laco. Hrdina MS 2012 a strieborný medailista z Helsínk predviedol niekoľko bravúrnych zákrokov, celkovo zlikvidoval 28 striel súpera. "Duel sa hral v dobrom tempe, hra sa prelievala z jednej strany na druhú. Zbytočne veľa vylúčených hráčov kúskovalo hru, ale dôležité je, že sme zápas mali pod kontrolou a vyhrali ho. Hrali sme dobre a obetavo. Mali sme aj kúsok šťastia, stretnutie sme zvládli aj vďaka výbornej príprave naň," povedal brankár Donbassu Doneck pre oficiálnu webstránku SZĽH.
Na snímke zľava dole Rastislav Špirko, Peter Zuzin, Juraj Mikúš, Ladislav Nagy a hore tréner slovenských hokejistov Vladimír Vůjtek
Foto: TASR/Martin Baumann

Jeho najkrajší zákrok prišiel v 32. minúte za stavu 2:0 pre SR. Yorick Treille zakončoval do prakticky prázdnej bránky, no slovenský brankár sa stihol vrhnúť do jeho strely a koncom čepele hokejky vytlačil puk nad bránku. "Konal som podvedome. Hokejku som len nastrčil a dúfal, že ju puk trafí," opísal dôležitý moment. Laco prezradil, že vo Francúzsku zo strany domácich usporiadateľov nie všetko fungovalo tak, ako by malo. "Tešíme sa už domov, aby sme si užili trošku sviatky, lebo z hľadiska organizácie o nás vo Francúzsku nebolo postarané až tak, ako by sa žiadalo. Hlavne strava bola žalostná," dodal.