Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

2020: Bude stáť Bitcoin 50,000 EUR?

Bitcoinové mince. Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V máji 2020 sa zníži množtsvo vyťažiteľného Bitcoinu o polovicu. Podľa vzorca vychádzajúceho z „faktoru vzácnosti“ by cena mohla narásť až na 50,000 eur a v nasledujúcich rokoch stúpať ďalej...

Bratislava 27. augusta (OTS) - V poslednom čase sa vo svete kryptomien často skloňuje pojem „faktor vzácnosti“. Je to pomer už vyťaženého množstva voči novej ťažbe. Tento parameter preukázateľne určoval priemernú cenu Bitcoinu v minulosti.

V máji 2020 sa zníži množtsvo vyťažiteľného Bitcoinu o polovicu. Podľa vzorca vychádzajúceho z „faktoru vzácnosti“ by cena mohla narásť až na 50,000 eur. O niekoľko rokov by sa jeho cena dokonca mala počítať v miliónoch! O čo teda ide?


Keďže množstvo vyťaženého Bitcoinu stále narastá, ale jeho nová ťažba sa postupne znižuje, vytvára to tlak na rast ceny.

Faktor vzácnosti, rovnica
Foto: Fumbi


Vzorec dobre funguje nielen pre Bitcoin, ale i zlato a striebro v priebehu mnohých rokov, čo mu dodáva veľkú dôveryhodnosť.

Pozor na riziká
Netreba však zabúdať na riziká. Svet kryptomien je veľmi premenlivý a okrem Bitcoinu existuje množstvo novších kryptomien, ktoré ho môžu nahradiť ako úložisko hodnoty. Preto je vhodnejšie investovať formou Fumbi portfólia, ktoré dokáže riziko konkurencie kryptomien eliminovať svojím dynamickým algoritmom.
Je možné nechať rozhodovanie o investícii na odborníkov a algoritmus systému, ktorý sám dokáže riziká do značnej miery eliminovať. Ak sa chcete nezáväzne pozrieť do systému Fumbi, kliknite SEM.


Presnosť odhadu
Ak si myslíte, že cena Bitcoinu podobne ako pri zlate naozaj závisí od jeho faktoru vzácnosti, potom čas investovať je práve teraz. Uvedený vzorec zatiaľ vystihoval priemerné ceny s veľkou presnosťou R2=94.7%.

Je to však skutočne také jednoduché?
Nato, aby sa však vzorec skutočne realizoval, je potrebné, aby svetová verejnosť i inštitúcie vnímali Bitcoin ako úložisko hodnoty. Prospieva mu nezávislosť od štátnych inštitúcií, lokálnych ekonomík, úplná transparentnosť a výborná možnosť prenosu. Je omnoho ľahšie odoslať či prijať Bitcoin, než uncu zlata. V poslednom čase sa objavili náznaky negatívnej korelácie s americkým akciovým trhom, čo je v čase prichádzajúcej krízy pre Bitcoin skvelá správa.

Trh začne rásť skôr
Ak chcete investovať do kryptomien inteligentne a bezpečne, s Fumbi môžete začať už teraz. Nečakajte do mája, pretože vtedy môže byť cena veľmi vysoko. Nechajte Vaše peniaze zarábať na najrýchlejšie rastúcom trhu kryptomien. Investujte skôr ako sa trh dá do pohybu. Investujte však len sumu, ktorú si môžete dovoliť – minulý vývoj nie je zárukou rovnakého správania v budúcnosti. Minimálna investícia do systému Fumbi je 50 eur. Zisk investorov, ktorí v januári 2019 vstúpili do Fumbi, dosiahol v priemere 162%.


Fumbi, profil
Foto: Fumbi


Spoločnosť Fumbi

Spoločnosť Fumbi vznikla ako odpoveď na čoraz väčší a ťažšie prehľadný trh s kryptomenami. Ako prvý na Slovensku i vo svete prinášajú investičné riešenie pre širokú verejnosť – čiže pre všetkých, ktorí uvažujú nad investovaním do kryptomien.

S investovaním do kryptomien cez Fumbi je spojená minimalizácia rizika, keďže investori nemusia riešiť, do ktorých kryptomien investujú a na ktorých online burzách ich vymenia. Fumbi Algoritmus investíciu inteligentne prerozdelí do dynamického portfólia, skladajúceho sa z niekoľkých desiatok kryptomien s najväčším trhovým podielom. Keďže portfólio sa dokáže adaptovať na pravidelnej báze, platí jednoduchá rovnica, že rast či pokles hodnoty investícií bude priamoúmerný celkovej hodnote trhu kryptomien.

Všetky kryptomeny sú uložené na offline generovaných úložiskách, čo prakticky eliminuje možnosť hekerského útoku. Prístup do týchto úložísk je zabezpečený na inštitucionálnej báze, takže nezávisí od konkrétnej osoby. Investori sú stále priamymi vlastníkmi svojho portfólia, čo je pre nich bezpečnejšie ako investícia cez zahraničný podielový fond.

Fumbi sa tak zaraďuje medzi priekopníkov a spolutvorcov prostredia pre technológiu kryptomien, ktorá má potenciál zmeniť svet rovnako alebo ešte výraznejšie, ako to urobil internet.