Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

5. národná BIM konferencia má už svoj dátum

Spolupráca JAGA a BIMaS Foto: 5. NÁRODNÁ BIM KONFERNCIA

Kam sa posunulo projektovanie v BIM na Slovensku za posledný rok? Aké majú skúsenosti slovenské a zahraničné firmy s využívaním nástrojov BIM?

Bratislava 20. februára (OTS) - na tieto otázky odpovie v poradí už piaty ročník Národnej BIM konferencie, ktorá sa bude konať 17. októbra v priestoroch hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave. Novinky zo sveta BIM technológii prídu predstaviť speakri nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Po prvý raz konferenciu organizuje Bim asociácia Slovenska v spolupráci s vydavateľstvom JAGA.

Na Slovensku, ale aj v zahraničí rezonuje BIM naprieč celým stavebníctvom. Vznikajú nové expertné skupiny a komisie, ktoré sa aktívne zaoberajú problematikou informačného modelovania stavieb a postupne sa pripravujú kroky k systematickej implementácii. Práve projektovanie v BIM ponúka takmer absolútnu kontrolu nad projektom a eliminuje nielen chybovosť v projekčnej činnosti, ale významne prispieva aj k efektívnejšej komunikácii. Národná BIM konferencia opäť prinesie pohľad na aktuálny stav implementácie na Slovensku pri využití v jednotlivých projektových fázach. Zároveň pomôže identifikovať bariéry a nové výzvy, ktoré BIM prináša.

Tento ročník Národnej BIM konferencie čakajú viaceré zmeny. Nastávajúci rok bude z pohľadu BIM veľmi dôležitý. „Sami vnímame neustály pokrok, ktorý sa na trhu deje. Cítime preto ako svoj záväzok naďalej proaktívne pristupovať k popularizácii témy informačného modelovania stavieb a posunúť sa v tejto oblasti ďalej. Jednou z tých zásadných je, že ukončujeme spoluprácu s doterajším mediálnym partnerom - Vydavateľstvo Eurostav, s.r.o., ktorému touto cestou ďakujeme za odvedenú prácu a tešíme sa na spoluprácu s novým generálnym mediálnym partnerom - JAGA GROUP, s.r.o., ktoré svojim portfóliom periodík pokrýva všetky oblasti stavebníctva a inžinierskych stavieb,“ vysvetľuje prezident BIM asociácie Slovenska Michal Pasiar.

Novinky zo sveta BIM technológii prídu predstaviť speakri nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. O svoje skúsenosti s BIM, ako aj jeho implementáciou sa príde po prvý raz na Slovensko podeliť aj predseda European BIM Task Group – Souheil Soubra.

V porovnaní s minulými rokmi BIM konferencia vďaka novým a väčším priestorom pripraví pre účastníkov aj novinky ako BIM Workshop a BIM Expo. „Okrem toho pripravujeme aj spoločenský večer, kde budeme odovzdávať Cenu za prínos v oblasti BIM. V oblasti podpory BIM na školách budú nosné akcie BIM Challenge a BIM4FREE,“ dopĺňa viceprezident BIM asociácie Slovensko Tomáš Funtík.
Viac informácií o konferencií nájdete aj na: www.bimas.sk