Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

A. Danko očakáva od nového ministra financií dofinancovanie rezortov

Na archívnej snímke Andrej Danko. Foto: TASR Jakub Kotian

Som z toho unavený, aby som každý týždeň prosil vládu o peniaze pre učiteľov, na rekreačné poukazy, povedal Andrej Danko.

Bratislava 1. apríla (TASR) – Po odchode Petra Kažimíra (Smer-SD) z postu ministra financií očakáva predseda parlamentu a šéf Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko od jeho nástupcu dofinancovanie požiadaviek jednotlivých rezortov. "Myslím si, že nový minister financií bude novým partnerom pre koalíciu z hľadiska nových výziev," povedal Danko novinárom v pondelok na tlačovej konferencii.

Kažimír, ktorého prezident Andrej Kiska menoval od 15. júna novým guvernérom Národnej banky Slovenska, sa v pondelok vzdal poslaneckého mandátu. Kedy však odíde z ministerstva financií, zatiaľ nie je zrejmé.

"Som z toho unavený, aby som každý týždeň prosil vládu o peniaze pre učiteľov, na rekreačné poukazy," povedal Danko. "Ja nemôžem raz za týždeň pýtať peniaze na sucho a ďalej takto fungovať," dodal. Predseda parlamentu považuje za veľmi nešťastné, že "musí každý týždeň bojovať o veci, ktoré dokáže štát zafinancovať".

O mene nového ministra financií rozhodne koaličný Smer-SD, ktorému podľa koaličnej zmluvy tento post patrí. V minulosti sa predstavitelia strany vyjadrili, že nový minister by mohol nastúpiť ešte v apríli. V pondelok hovorca strany Ján Mažgút pre TASR uviedol, že personálne otázky boli vždy predmetom rokovania predsedníctva strany Smer-SD, a tak to je aj v tomto prípade. "Meno nového ministra financií oznámime, keď o ňom rozhodne predsedníctvo strany," povedal Mažgút.