Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Ekonomika

Za desať rokov pôsobenia predala skupina AAA Auto 82.000 vozidiel

Ilustračné foto Foto: TASR / Pavol Ďurčo

Na základe súčasného rastu predaja a predpovediam ďalšieho vývoja na trhu ojazdených vozidiel spoločnosť aktualizovala svoju domácu i medzinárodnú stratégiu expanzie.

Bratislava 9. júna (TASR) - Skupina AAA Auto si v týchto dňoch pripomenula 10 rokov pôsobenia na slovenskom trhu. Za uvedené obdobie otvorila na Slovensku, v Českej republike, Rusku a Maďarsku 11 autocentier a predala spolu 82.000 vozidiel. Tento rok ich bolo doteraz takmer 7000 a do konca roka predpokladá predaj 17.000 vozidiel.

Aj v piatom mesiaci roku 2014 pokračoval rast predaja automobilov v sieti 33 autocentier, a to na úrovni 9,5 % s celkovým počtom 5525 vozidiel. V máji sa podľa jednotlivých krajín predalo v Českej republike 3596 áut, na Slovensku 1480, v Ruskej federácii 258 a Maďarsku 191. Celkové tohtoročné predaje skupiny tak dosiahli 25.901 áut.

"Májovým medziročným rastom takmer o 15 % sme prekonali obdobie štyroch rokov nepretržitého zvyšovania mesačného objemu predaja ojazdených vozidiel. Potvrdzujú sa naše odhady výrazného oživenia trhu ojazdených automobilov," zhodnotila generálna riaditeľka firmy Karolína Topolová.

Na základe súčasného rastu predaja a predpovediam ďalšieho vývoja na trhu ojazdených vozidiel spoločnosť aktualizovala svoju domácu i medzinárodnú stratégiu expanzie. V Českej republike a na Slovensku otvorí počas nasledujúcich ôsmich mesiacov najmenej štyri nové pobočky, a to v Mladej Boleslavi a Znojme v ČR, ako aj v Martine a Trnave na Slovensku.

Preferencie Slovákov sa menili najmä počas ekonomickej krízy, keď kupujúci vyžadovali prevažne malé a úsporné autá. V posledných rokoch je trendom opäť návrat k väčším a luxusnejším vozidlám. Medzi najpredávanejšie vozidlá už dlhodobo patria všetky modely značky Škoda, ďalej Ford Focus, VW Golf, Opel Astra či Ford Mondeo. Najdrahším autom, ktoré sa predalo, bolo Porsche Panamera za 55.999 eur.