Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

ADOM. M STUDIO: Za produkčnými a technickými položkami si stojíme

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ako ďalej píše v stanovisku, pre náročné požiadavky konferencie TechMatch Global Bratislava 2015 zostavili tím odborníkov, ktorí spĺňali jednotlivé náročné požiadavky obstarávateľa.

Bratislava 9. októbra (TASR) – Spoločnosť ADOM.M STUDIO sa zúčastnila na verejnom obstarávaní na komplexné organizačné zabezpečenie päťdňovej konferencie TechMatch Global Bratislava 2015, ktoré vypísala agentúra Slovak Business Agency (SBA).

"V spolupráci s firmou, ktorá kooperuje s americkou spoločnosťou pôsobiacou v Silicon Valley, sme dokázali zabezpečiť všetky požadované položky a služby. Túto verejnú súťaž sme vnímali ako podnikateľskú príležitosť a stálo nás veľa úsilia splniť spolu s našimi dodávateľmi všetky vyžadované kritériá," píše sa v stanovisku spoločnosti, v ktorom reaguje na dnešnú kritiku politických strán SDKÚ-DS a SKOK v súvislosti s údajne neprimeranými a zbytočne vyhodenými financiami vo výške 1,4 milióna eur na konferenciu TechMatch Global Bratislava 2015.

"Sme spoločnosť, ktorá má s organizáciou kultúrnych podujatí dlhoročné skúsenosti a za posledných 10 rokov zorganizovala viac ako 100 vlastných podujatí, mnohé na najvyššej úrovni, napríklad recepcia pri príležitosti oficiálnej návštevy holandskej kráľovnej v SR či koncert pri príležitosti oficiálnej návštevy portugalského prezidenta v SR. Navyše sa v našich priestoroch uskutočnilo viac ako 450 rôznych kultúrnych a spoločenských podujatí," uvádza spoločnosť.

Ako ďalej píše v stanovisku, pre náročné požiadavky konferencie TechMatch Global Bratislava 2015 zostavili tím odborníkov, ktorí spĺňali jednotlivé náročné požiadavky obstarávateľa. Jednotlivé položky rozpočtu sú vypracované na základe rámcových požiadaviek organizátora podujatia Slovak Business Agency (SBA) a na ich základe bola podpísaná Rámcová dohoda, ktorá stanovuje hornú hranicu možných nákladov, ktorá sa nesmie prekročiť. Následná fakturácia bude plne transparentná a bude odzrkadľovať skutočne vynaložené náklady súvisiace s organizačným a technickým zabezpečením podujatia. Pre cenovú kalkuláciu je rozhodujúca aj skutočnosť, že podujatie sa uskutoční v dvoch priestoroch – Stará Tržnica a Reduta, čo spôsobuje zvýšenie nákladov s ohľadom najmä na technické a personálne zabezpečenie.

"Za všetkými produkčnými a technickými položkami v rozpočte si stojíme, všetky majú trhové parametre a v žiadnom prípade nie sú predražené. Náklady spojené s príchodom hostí, speakrov, mentorov a investorov naceňoval náš dodávateľ. Predpokladáme, že výsledná suma bude podstatne nižšia než maximálna predpokladaná hodnota podľa Rámcovej dohody a bude presne reagovať na požiadavky verejného obstarávateľa," uvádza spoločnosť ADOM.M STUDIO vo svojom stanovisku.