Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Agentúra Moody’s udelila koncernu MOL rating v investičnom pásme

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Moody’s hodnotí úverovú bonitu maďarského energetického koncernu ako emitenta dlhodobých dlhových cenných papierov známkou Baa3. Výhľad ratingu je stabilný.

Budapešť 2. apríla (TASR) - Agentúra Moody’s Investors Service v piatok (31.3.) udelila rating maďarskému energetickému koncernu MOL Hungarian Oil and Gas Public Limited Company (MOL) v investičnom pásme.

Moody’s hodnotí úverovú bonitu MOL ako emitenta dlhodobých dlhových cenných papierov známkou Baa3. Výhľad ratingu je stabilný. Agentúra zdôvodnila udelenie ratingu v investičnom pásme a jeho stabilného výhľadu tým, že MOL má silný finančný a likvidný profil s perspektívou pozitívnej tvorby voľného cash flow, silnou pozíciou v oblasti rafinérií a predaja v regióne strednej a východnej Európy a kvalitnými rafinérskymi aktívami, integrovanými aktivitami v oblasti ťažby a prieskumu a spracovania, čo dokazuje aj odolnosť koncernu v prostredí nízkych cien ropy, a integráciou spracovania a predaja, čo poskytuje dôležité kanály pri predaji rafinérskych produktov.

"Sme veľmi potešení, že agentúra Moody’s nám udelila rating v investičnom pásme, čo potvrdzuje odolnosť nášho podnikateľského modelu a silný finančný profil," komentoval rozhodnutie agentúry Moody’s finančný riaditeľ MOL József Simola.