Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Ekonomika

Agro: 22. septembra sa bude konať v Národnej rade SR Deň vidieka

Hlboké nad Váhom je najmladšou obcou v okrese Bytča. Od 1. apríla 1998 sa odčlenila od mesta Bytča, čomu predchádzalo v roku 1960 spojenie Horného a Dolného Hlbokého do jednej obce. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1209. V súčasnosti sa do obce v severnej časti Strážovských vrchov postupne sťahujú mladé rodiny a vekový priemer v obci s necelou tisíckou obyvateľov postupne klesá. Na snímke obec Hlboké nad Váhom 2. augusta 2019. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Cieľom stretnutia sú podľa nej rozhovory so zákonodarcami o potrebách a problémoch slovenského vidieka, o možnostiach ich riešenia.

Bratislava 22. septembra (TASR) - Občianske združenie Vidiecky parlament na Slovensku organizuje 22. septembra o 12.00 h 17. ročník Dňa vidieka v Národnej rade (NR) SR s názvom "Ekonomicky rastúci vidiek" pod záštitou predsedu NR SR Borisa Kollára (Sme rodina) v spolupráci s Výborom NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Informovala o tom Mária Behanovská, predsedníčka združenia.

Cieľom stretnutia sú podľa nej rozhovory so zákonodarcami o potrebách a problémoch slovenského vidieka, o možnostiach ich riešenia.

Deň vidieka začne stretnutím organizátorov a hostí s poslancami 22. septembra 2020 o 12.00 h vo výstavných priestoroch NR SR na Západnej terase Bratislavského hradu na Námestí Alexandra Dubčeka 1 v Bratislave.

Behanovská dodala, že na podujatí sa bude prezentovať Zväz chovateľov oviec a kôz na Slovensku (SZCHOK), Vidiecky parlament mladých na Slovensku (VPMS), Múzeum Lišov, Projekt Polirural. Výstavu Slovenskej agentúry životného prostredia súťaže Dedina roka 2019, vidiecke ženy – Líderky, stredné školy zamerané na rozvoj vidieka, národný projekt Inštitút sociálnej ekonomiky a jeho poradenské regionálne centrá spoločne s jedným z už registrovaných sociálnych podnikov.