Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Air France rušia vo štvrtok viaceré lety pre štrajky

Foto: TASR/AP

Aerolínie uviedli, že vo štvrtok by napriek štrajkom mali bez obmedzení odštartovať všetky dlhé lety a 75 % letov na stredne dlhé vzdialenosti z parížskeho letiska Charlesa de Gaulla.

Paríž 21. marca (TASR) - Spoločnosť Air France vo štvrtok (22.3.) zruší lety z francúzskych letísk. Dôvodom je štrajk zamestnancov riadenia letovej prevádzky. V piatok (23.3.) môžu francúzske aerolínie čeliť ďalšiemu rušeniu letov, tentoraz pre štrajk ich vlastných zamestnancov.

Aerolínie, ktoré sú súčasťou leteckej spoločnosti Air France-KLM, uviedli, že vo štvrtok by napriek štrajkom mali bez obmedzení odštartovať všetky dlhé lety a 75 % letov na stredne dlhé vzdialenosti z parížskeho letiska Charlesa de Gaulla. A tiež 60 % krátkych letov z ďalšieho parížskeho letiska Orly a provinčných letísk. Nedá sa však vylúčiť meškanie alebo zrušenie letov v poslednej chvíli, dodali.

Pokiaľ ide o piatkový štrajk, Air France zatiaľ stále nevie, ako protestná akcia, zvolaná 10 odborovými zväzmi, ovplyvní letový poriadok.