Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Aká je budúcnosť automobilového priemyslu na Slovensku?

Prvý ročník konferencie - NEWMATEC 2015 Foto: NEWMATEC

Aj na túto otázku budeme hľadať odpoveď na najväčšej automotive konferencii na Slovensku - NEWMATEC 2016. Ako keynote speaker vystúpi svetový Lean expert, profesor Jeffrey Liker.

Bratislava 10. februára (OTS) - Počet automobilov vyrobených na Slovensku v roku 2015 presiahol 1 milión. Šiesty rok sme krajinou, v ktorej sa vyrobí najviac áut na 1000 obyvateľov. Prichádza k nám štvrtý výrobca. Sektor automotive už teraz zamestnáva 200 000 ľudí. Význam tohto odvetvia je pre slovenskú ekonomiku zásadný.

Otázka budúcnosti a smerovania automotive na Slovensku je dôvodom, prečo Zväz automobilového priemyslu (ZAP SR) organizuje už druhý ročník odbornej konferencie NEWMATEC, najväčšieho automotive podujatia na Slovensku. Diskutovať o súčasných aj budúcich výzvach tohto strategického odvetvia, o možnostiach jeho ďalšieho rozvoja a smerovania budú generálny riaditeľ PSA Peugeot Citroën Trnava, Rémi Jean Claude Girardon, nový predseda predstavenstva Volkswagen Slovakia, Ralf Sacht, profesor Jeffrey Liker z University of Michigan, svetový Lean expert, autor bestsellerov „The Toyota Way“ a ďalšie zaujímavé osobnosti.

Konferencia sa uskutoční už o mesiac, 15. – 16. marca, na Táloch. Hlavnou témou budú Inovácie procesov v automotive, konkrétne Lean manažment, Industry 4.0, kvalita a inovačný manažment, pretože efektívne výrobné a logistické riešenia sú dôležitým predpokladom pre rozvoj a zvýšenie konkurencieschopnosti všetkých firiem v dodávateľskom reťazci. Cieľom konferencie je ponúknuť účastníkom nové poznatky, inšpirácie a príležitosť na networking.

Viac informácií o konferencii nájdete na www.newmatec.sk