Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Aktivita súkromného sektora vo Francúzsku zaznamenala výrazný rast

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/AP

Konečný kompozitný index nákupných manažérov pre súkromný sektor Francúzska, ktorý zahŕňa aktivitu výrobného sektora aj sektora služieb, dosiahol v júni 53,3 bodu.

Paríž 3. júla (TASR) - Aktivita súkromného sektora vo Francúzsku zaznamenala v júni 2015 najvýraznejší rast takmer za štyri roky. Vyplýva to z dnes zverejnených konečných údajov agentúry Markit Economics. Informoval o tom portál RTTNews.

Konečný kompozitný index nákupných manažérov pre súkromný sektor Francúzska, ktorý zahŕňa aktivitu výrobného sektora aj sektora služieb, dosiahol v júni 53,3 bodu. To je najvyššia úroveň za posledných 46 mesiacov, aj keď prvý odhad uvádzal hodnotu indexu 53,4 bodu. Na porovnanie, v máji zaznamenal index 52 bodov.

Konečný index nákupných manažérov pre sektor služieb dosiahol v júni 54,1 bodu, čo je v súlade s rýchlym odhadom. Index tak zaznamenal výrazný rast, keď v máji predstavoval 52,8 bodu. Najnovší údaj je najvyšší od augusta 2011.

Tieto údaje podľa ekonómov z Markit Economics signalizujú, že ekonomika v 2. kvartáli zaznamenala ďalší rast. V 1. štvrťroku vzrástla medzikvartálne o 0,6 %.