Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Aktivita v rakúskom výrobnom sektore pokračovala v stabilnom poklese

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vývoj v sektore ovplyvnil fakt, že produkcia aj nové objednávky tempo poklesu spomalili, zatiaľ čo v oblasti zamestnanosti sa situácia zhoršila.

Viedeň 27. februára (TASR) - Aktivita v rakúskom výrobnom sektore pokračovala v poklese aj tento mesiac, pričom tempo poklesu bolo rovnaké ako v prvom mesiaci roka. Informoval o tom portál RTTNews, ktorý zverejnil výsledky prieskumu agentúry S&P Global.

Index nákupných manažérov UniCredit Bank Austria pre rakúsky výrobný sektor dosiahol vo februári 43 bodov. To je rovnaká hodnota indexu ako v januári. Znamená to, že aktivita vo výrobnom sektore pokračuje v rovnakom poklese ako v predchádzajúcom mesiaci, keďže rast od poklesu oddeľuje hranica 50 bodov.

Vývoj v sektore ovplyvnil fakt, že produkcia aj nové objednávky tempo poklesu spomalili, zatiaľ čo v oblasti zamestnanosti sa situácia zhoršila. Produkcia klesla 21. mesiac po sebe, tempo poklesu však bolo najslabšie za 10 mesiacov. Navyše, nové objednávky zaznamenali najmiernejší pokles za posledný rok. Na druhej strane, firmy vo výrobnom sektore znížili vo februári počet pracovných miest, pričom tempo ich redukcie bolo najrýchlejšie od mája 2020.