Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Ekonomika

Americký výrobca dezinfekcie Clorox zruší časť pracovných pozícií

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Clorox už v septembri minulého roka uviedol, že v úsilí zjednodušiť chod spoločnosti zrušil počas roka takmer 100 pozícií.

Oakland 21. apríla (TASR) - Americký výrobca dezinfekčných prostriedkov Clorox plánuje zrušiť 200 pracovných miest mimo výroby, čo z celkového počtu týchto pozícií predstavuje zhruba 4 %. Cieľom je udržať náklady pod kontrolou v situácii, keď sa trhy obávajú skĺznutia ekonomiky do recesie. Informovala o tom agentúra Reuters.

Clorox, ktorému sa mimoriadne darilo v období pandémie, keď prudko rástol dopyt po dezinfekčných prostriedkoch, tak rozšíril rady podnikov, od technologických firiem až po maloobchodné siete, ktoré v obave z hroziacej recesie začali redukovať počet zamestnancov.

Clorox už v septembri minulého roka uviedol, že v úsilí zjednodušiť chod spoločnosti zrušil počas roka takmer 100 pozícií. Z celkového počtu zamestnancov mimo výroby to predstavovalo zhruba 2 %. Následne vo februári firma uviedla, že plánuje v prepúšťaní pokračovať. Clorox očakáva úsporu 75 miliónov až 100 miliónov USD (68,32 milióna až 91,09 milióna eur) ročne, pričom prvé benefity by mala firma zaznamenať už tento rok.

(1 EUR = 1,0978 USD)