Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Analyzujú možný vstup strategického partnera na letisko v Bratislave

Letisko M. R. Štefánika, archívna snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Téma vstupu strategického partnera do bratislavského letiska je stále aktuálna, v súčasnosti túto možnosť analyzujeme, uviedol rezort dopravy.

Bratislava 16. júla (TASR) – Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR momentálne analyzuje možnosť vstupu strategického partnera na Letisko M. R. Štefánika v Bratislave. Téma je stále aktuálna, v súvislosti s pandémiou však rezort požiadal o odklad plnenia úlohy do konca roka 2023. Pre TASR to uviedol odbor komunikácie rezortu dopravy.

"Téma vstupu strategického partnera do bratislavského letiska je stále aktuálna, v súčasnosti túto možnosť analyzujeme. Vzhľadom na pandémiu koronavírusu požiadal rezort dopravy vládu o odklad plnenia úlohy do konca roka 2023," priblížil pre TASR rezort dopravy.

Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) ešte v júni na sociálnej sieti uviedol, že túto tému plánuje určite predložiť na rokovanie vlády. Zároveň dodal, že predchádzajúca vláda už odobrila formu súťaže na PPP a vstup strategického investora v prípade bratislavského letiska. Minister dopravy skonštatoval, že celú štúdiu plánujú aj v súvislosti s vplyvom pandémie prepočítať, či to stále "dáva zmysel".