Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Apps RULEZZ 2014 pozná najlepšie slovenské aplikácie a ich autorov

Foto: MobileRulezz 2014

Najviac aplikácií súťažilo v kategórií Smartfóny, pričom dominovali aplikácie pre operačný systém Android s počtom 36 prihlásených aplikácií.

Bratislava 7. mája (OTS) - Spoznali sme najlepšie slovenské aplikácie tohto roka a ich autorov. Do štvrtého ročníka národnej súťaže Apps RULEZZ 2014 sa prihlásilo 46 developerov s 59 aplikáciami, pričom dominovali aplikácie pre smartfóny. Orange App developerom roka a zároveň držiteľom App Prix sa stal HopiIN, s.r.o.

Národná súťaž mobilných aplikácií Apps RULEZZ 2014 pozná svojich víťazov. Najviac aplikácií súťažilo v kategórií Smartfóny, pričom dominovali aplikácie pre operačný systém Android s počtom 36 prihlásených aplikácií. Až 32 aplikácií bolo prihlásených pre operačný systém iOS.

„Štvrtý ročník národnej súťaže mobilných aplikácií Apps RULEZZ opäť potvrdil pozitívny trend a nárast kvality slovenských aplikácií. Mnohé z prihlásených aplikácií dosiahli porovnateľnú kvalitu so svetovými aplikáciami,“ hovorí Peter Šebo, organizátor súťaže.

V kategórii Brandované aplikácie odborná porota udelila prvé miesto aplikácii sli.do Google Glass App. Na druhom mieste skončila aplikácia VIAMO a tretie miesto obsadila Goldee for Philips hue.
Medzi Nebrandovanými aplikáciami vyhrala aplikácia HOPINTAXI. Na druhom mieste skončila aplikácia Sygic Job Dispatch a na treťom Little Galaxy.

Najúspešnejšou aplikáciou pre smartfóny sa stala VIAMO, druhé miesto si odniesla aplikácia HOPINTAXI a tretia skončila aplikácia Sygic Job Dispatch Medzi aplikáciami pre tablety dominovala Little Galaxy, na druhom mieste skončila Sygic Job Dispatch a tretie miesto patrí SmartBanking SK.

V novej kategórii Gadgets zvíťazila aplikácia sli.do Google Glass App.

Po druhýkrát v rámci národnej súťaže bolo udelené ocenenie najlepších autorov aplikácií, Orange App Developer roka. Prvenstvo patrí spoločnosti HopIN s.r.o., druhé miesto si podelili bonetics.com a Sygic, tretie miesto získava VIAMO a.s.

„Súťaž Apps RULEZZ je skvelá príležitosť pre slovenských vývojárov ukázať, že aj Slováci majú k téme mobilných aplikácií čo povedať,“ hovorí Radovan Vargic manažér Commercial innovations spoločnosti Orange Slovensko. „Sme veľmi radi, že sme opäť mohli podporiť mladých developerov, ktorí svojimi nápadmi dávajú mobilným zariadeniam širší rozmer a verím, že naše ďalšie formy podpory im pomôžu ich nápady premeniť na realitu,“ dodáva Vargic.

Za najlepšiu aplikáciu mohli zahlasovať aj účastníci konferencie Mobile Rulezz 2014. Podľa ich hlasovania sa najlepšou aplikáciou stala aplikácia sli.do Google Glass App.

App Prix udelila porota najlepšej aplikácii tohto roka, ktorou sa stala HOPINTAXI. Aplikácia používateľom umožňuje objednať si taxík priamo z prostredia smartfónu.