Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Argentínsky prezident M. Macri stiahol svoje peniaze z Bahám

Argentínsky prezident Mauricio. Foto: TASR AP

Prokuratúra začala vyšetrovať prezidenta, ktorý bol zvolený vlani v decembri, že mal v zahraničí dve schránkové firmy. Prezident sa nachádzal tiež na zozname tzv. Panama Papers.

Buenos Aires 31. mája (TASR) – Argentínsky prezident Mauricio Macri sa rozhodol stiahnuť svoje financie z Bahám a investovať ich do argentínskych štátnych dlhopisov. Informovala o tom agentúra APA. Vyzval krajanov, aby ho nasledovali. Každý, kto tak urobí, dostane amnestiu.

Macri mal na ostrovoch v Karibskom mori deponovaných viac ako jeden milión eur. Správca jeho peňazí ich už poslal do Argentíny. Prezident o svojom rozhodnutí informoval v pondelok (30.5.) na tlačovej konferencii.

Prezident Macri sa minulý týždeň priznal, že má v zahraničí peniaze. Jeho amnestia bude platiť do 1. januára 2017. Za repatriáciu financií budú platiť Argentínčania len miery poplatok.

Prokuratúra začala vyšetrovať prezidenta, ktorý bol zvolený vlani v decembri, že mal v zahraničí dve schránkové firmy. Prezident sa nachádzal tiež na zozname tzv. Panama Papers. Macri v predvolebnej kampani zdôrazňoval, že po svojom zvolení potlačí korupciu v krajine.