Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Aricoma Holding má ambíciu stať sa lídrom na česko-slovenskom IT trhu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Skupina v súčasnosti spravuje niekoľko spoločností, ktorých celková účtovná hodnota presahuje 6 miliárd eur.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Český holding s názvom Aricoma Group predstavili v stredu v Bratislave na stretnutí s médiami svoje zámery v oblasti informačno-komunikačných technológií (IKT) na českom a slovenskom trhu a s perspektívami jeho ďalšej expanzie nielen v rámci Európy. Holding patrí do investičnej skupiny KKCG.

Skupina v súčasnosti spravuje niekoľko spoločností, ktorých celková účtovná hodnota presahuje 6 miliárd eur. Skupina KKCG a ňou vlastnené spoločnosti zamestnávajú takmer 6000 zamestnancov a vyvíjajú podnikateľské aktivity v 18 krajinách sveta. Aricoma Group, a. s., ako uviedol jej generálny Milan Sameš, zastrešuje spoločnosti AUTOCONT v Českej a Slovenskej republike, Cleverlance, CAD studio, DataSpring a AEC. Všetky spoločnosti, ktoré holding zastrešuje, budú aj naďalej podnikať pod svojím pôvodným názvom.

V posledných niekoľkých rokoch sa ICT stáva jedným z najvýznamnejších pilierov. Preto sa teraz KKCG rozhodla vybrané technologické firmy zaoberajúce sa predovšetkým dodávkami riešení a služieb pre podnikovú sféru zastrešiť spoločnosťou Aricoma Group. Firmy tejto skupiny pokrývajú celé portfólio od návrhu ICT architektúry, cez infraštruktúrne a cloudové služby, implementáciu podnikových aplikácií, až po vývoj vlastných rozsiahlych softvérových riešení a outsourcing. Všetky tieto odbory navyše prepája problematika kybernetickej bezpečnosti.

"Keď sme v roku 2009 vstupovali do oblasti informačných technológií, vedeli sme, že je to veľmi perspektívna oblasť podnikania a táto hypotéza sa nám každoročne potvrdzuje," uviedol Michal Tománek, investičný riaditeľ KKCG. Podľa neho rastúci IKT trh a nedostatok kvalifikovaných odborníkov dáva priestor ponúknuť špičkový servis firmám, ktoré budú ustupovať od interného IKT, ale budú hľadať dodávateľské riešenia.

"Budúcnosť vidíme v tom, vedieť nájsť kvalitných pracovníkov doma i v zahraničí rovnako tak, ako si tých najlepších ľudí udržať," zdôraznil Tománek.