Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Asko postaví v Trenčíne logistickú prevádzku

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Predaj pozemku o výmere 19.320 štvorcových metrov za 579.600 eur schválili na dnešnom zasadnutí poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva.

Trenčín 30. marca (TASR) – V trenčianskej priemyselnej zóne na Bratislavskej ulici postaví Asko Invest Slowakei, s. r. o., logistickú prevádzku. Predaj pozemku o výmere 19.320 štvorcových metrov za 579.600 eur schválili na dnešnom zasadnutí poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva.

Ako TASR informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, logistická prevádzka bude slúžiť pre zásobovanie predajní Asko na celom Slovensku. Súčasťou stavby budú aj parkovacie a manipulačné plochy. V novej logistickej prevádzke by malo nájsť prácu 10 až 15 ľudí. „Okrem priameho príjmu z predaja pozemku si mesto zabezpečí aj sekundárny príjem z dane z nehnuteľnosti,“ zdôraznila Ságová.

Asko - nábytok, s. r. o., založili v roku 2004 materskou spoločnosťou je F.u.G Beteiligungs so sídlom v Nemecku, ktorá je rovnako materskou spoločnosťou aj Asko Invest Slowakei, s. r. o.