Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Ekonomika

AURES Holdings vlani zvýšila tržby o 19 % na viac než miliardu eur

Ilustračná snímka. Foto: Andrej Galica

V prvom štvrťroku tohto roka skupina AURES Holdings predala 23.231 automobilov, čo je najvyšší objem predaný v tomto období v histórii firmy. Medziročne to bolo viac o 7 %.

Bratislava 20. apríla (TASR) - Spoločnosť AURES Holdings, prevádzkovateľ siete AAA AUTO a Mototechna v strednej Európe, zvýšila v minulom roku medziročne tržby o 19 % na 1,013 miliardy eur. Firma o tom informovala vo štvrtok.

"Pokiaľ ide o zisk, podarilo sa nám úspešne zmierniť globálne inflačné tlaky a vďaka nášmu starostlivému obmedzovaniu nákladov a zavádzaniu automatizácie a digitalizácie dosiahla naša upravená EBITDA (výsledok hospodárenia pred odpočítaním úrokov, daní a odpisov) za rok 2022 celkom 50,1 milióna eur a oproti roku 2021 vzrástla o dve percentá," uviedla generálna riaditeľka spoločnosti Karolína Topolová.

Z analýzy trhu jazdených vozidiel v strednej Európe v prvom kvartáli tohto roka, ktorú firma pravidelne pripravuje, vyplýva, že ponuka ojazdených automobilov sa v stredoeurópskom priestore v porovnaní s prvým kvartálom minulého roka znížila o 40.000 áut. V porovnaní s rovnakým obdobím pred pandémiou, v roku 2019, stále chýba takmer 300.000 áut.

V prvom štvrťroku tohto roka skupina AURES Holdings predala 23.231 automobilov, čo je najvyšší objem predaný v tomto období v histórii firmy. Medziročne to bolo viac o 7 %.

"Vo všetkých krajinách, kde pôsobíme, sa v prvom štvrťroku najlepšie predávajú benzínové vozidlá, ktoré zákazníci vnímajú ako ďaleko úspornejšie pri obstaraní aj na prevádzku. Záujem o alternatívne palivá každým rokom významne stúpa," uzavrel prevádzkový riaditeľ spoločnosti Petr Vaněček.